Joost Luiten is donderdag uitstekend begonnen aan het eerste golftoernooi op de European Tour sinds de coronacrisis. De Zuid-Hollander gaat alleen aan kop bij het Oostenrijks Open.

De 34-jarige Luiten legde zijn openingsronde af in 65 slagen en bleef daarmee zeven slagen onder par. Hij liet acht birdies noteren en had slechts één bogey nodig.

In de tweede ronde begint de Nederlander met één slag voorsprong op de Schotten Craig Howie en Marc Warren, die de tweede plaats delen. Het duo wordt met 67 slagen gevolgd door de Zweed Philip Eriksson, de Deen Nicolai Højgaard en de Italiaan Lorenzo Scalise.

Voor Luiten is het Oostenrijks Open, dat hij in 2013 op zijn naam schreef, zijn eerste toernooi sinds begin maart. Sindsdien lag het golfseizoen stil vanwege de coronacrisis.

Ook Wil Besseling is goed begonnen aan het toernooi in Atzenbrugg. Hij had 68 slagen nodig voor zijn openingsronde en is voorlopig terug te vinden op de achtste plaats.

De andere Nederlandse deelnemers konden zich niet mengen in de top van het klassement. Daan Huizing ging rond in 70 slagen, Darius van Driel en Robbie van West lieten beiden 71 slagen noteren en Lars van Meijel kwam binnen in 73 slagen.