Washington Redskins lijkt na nieuwe druk van buitenaf dan toch bereid om zijn naam te veranderen. De American football-club heeft vrijdag een "grondig onderzoek" naar de teamnaam aangekondigd.

De verklaring van de Redskins komt nadat er de afgelopen weken door de Black Lives Matter-protesten weer meer aandacht is gekomen voor de naam van de NFL-club uit Washington.

Er wordt al decennialang geprotesteerd tegen de teamnaam, omdat Redskins ('roodhuiden') wordt gezien als een discriminerende benaming voor inheemse Amerikanen.

"Het onderzoek, dat komt na de recente gebeurtenissen in ons land en de feedback die we gekregen hebben uit onze gemeenschap, formaliseert de gesprekken die het team de afgelopen weken heeft gehad met de NFL", melden de Redskins.

FedEx, de naamgever van het stadion van de drievoudig Super Bowl-kampioen, verzocht het team donderdag formeel om zijn naam te wijzigen. Dat volgde op een oproep van een groep investeerders en aandeelhouders aan de drie grootste sponsors van de Redskins (FedEx, Nike en Pepsi) om hun sponsorcontract te verscheuren als de naam niet gewijzigd zou worden.

Miljardair Daniel Snyder, sinds 1999 de eigenaar van de Redskins, heeft in het verleden altijd gezegd dat onder zijn leiding de naam nooit veranderd zal worden, maar hij lijkt nu toch bereid tot een wijziging.