Ook als de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar wél doorgaan, zal er geen Holland Heineken House zijn. Sportkoepel NOC*NSF heeft maandag bij het bespreken van de jaarcijfers tijdens de algemene ledenvergadering geconcludeerd dat de kosten te hoog zijn.

In maart werd voor deze zomer vanwege het coronavirus al een streep gezet door het Holland Heineken House, de ontmoetingsplek voor sporters en fans die dit jaar TeamNL Tokyo Center zou heten.

Het is financieel niet mogelijk om die plek volgend jaar alsnog te creëren als de Spelen in Japan doorgaan. Net als sportbonden wordt ook NOC*NSF geraakt door de coronacrisis.

"We hebben in 2020 al een aanloop naar de Spelen gedaan en zullen die nog een keer moeten uitvoeren en financieren. De risico's daarvoor zijn te hoog", zei penningmeester Annette Mosman bij de vergadering.

Het Holland Heineken House bestaat sinds 1992 en was er sindsdien bij elke Zomer- en Winterspelen. De Nederlandse sporters worden daar na een behaalde medaille meestal nog op dezelfde avond gehuldigd voor hun prestatie.

De Zomerspelen zouden dit jaar van 24 juli tot en met 9 augustus worden gehouden. Volgend jaar staat het evenement gepland van 23 juli tot en met 8 augustus.

Het Holland Heineken House was een traditie bij de Zomer- en Winterspelen. (Foto: NU.nl)