Judoka Ilona Lucassen is op 23-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Judo Bond Nederland zondag bekendgemaakt. Haar judoschool meldt dat het om zelfdoding gaat.

"Helaas moeten wij u mededelen dat Ilona Lucassen enorm met zichzelf in de knoei zat", staat op de Facebook-pagina van judoschool Van Horssen uit het Brabantse Geldrop. "Ze heeft ons vrijdag 12 juni verlaten. Rust zacht lieve Ilona. Ik hoop dat je daarboven je rust vindt."

Lucassen maakte sinds 2016 deel uit van de Nederlandse selectie op Papendal. Hoogtepunt in haar loopbaan was een bronzen medaille in 2018 bij de Grand Prix in Den Haag. Ze zorgde toen in de klasse tot 78 kilogram als debutante voor een stunt door landgenote Marhinde Verkerk te verslaan.

Datzelfde jaar maakte de Brabantse nog deel uit van de Nederlandse ploeg bij de EK mixteams. Ze veroverde daar zilver. Afgelopen januari kwam ze nog in actie bij de Grand Prix in Tel Aviv.

Maurits Hendriks reageerde zondag namens sportkoepel NOC*NSF geschrokken op het overlijden van Lucassen. "Het vreselijke nieuws van het overlijden van Ilona Lucassen heeft ons diep geschokt", zei de technisch directeur. "Zo jong nog met nog een heel leven voor zich. Wij wensen haar ouders, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies."

Denk jij aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.