Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
NHL

NHL heeft plan voor herstart: einde regulier seizoen, meer teams in play-offs

De National Hockey League (NHL) heeft dinsdag als eerste van de grote Noord-Amerikaanse teamsportcompetities een plan gepresenteerd voor een herstart. Het reguliere seizoen wordt beëindigd en de play-offs worden uitgebreid.
Door NU.nl

NHL-baas Gary Bettman benadrukt dat het niet zeker is dat de ijshockeycompetitie nog wordt afgemaakt. "We gaan pas weer spelen als het veilig en toegestaan is. We leggen nu dan ook nog geen datum vast."

Het plan is wel een significante stap voorwaarts, omdat in de Noord-Amerikaanse teamsporten dit soort grote beslissingen alleen genomen kunnen worden na onderhandelingen met en met goedkeuring van de spelersvakbonden.

De NHL ligt sinds 11 maart stil. De 31 teams moesten nog elf tot veertien duels afwerken in het reguliere seizoen, maar al die wedstrijden zullen worden geschrapt.

Dat betekent dat er bij een herstart direct begonnen wordt met de play-offs. Normaal mogen er 16 teams meedoen aan de strijd om de titel, maar het deelnemersveld wordt nu uitgebreid naar 24 ploegen. Alle wedstrijden zullen zonder publiek in twee vaste steden worden gehouden.

De NBA (basketbal) en de MLB (honkbal) zijn nog in onderhandeling met de spelers over een manier om het seizoen te (her)starten. De NFL (American football) heeft meer tijd, want de nieuwe jaargang begint pas in september.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

IJshockeyNHLCoronavirus

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties