Anish Giri is bij het kandidatentoernooi in Jekaterinenburg al voor de vijfde keer blijven steken op remise. De partij van de Nederlandse schaker tegen de Rus Alexander Grischuk leverde woensdag geen winnaar op.

Giri speelde de Engelse Opening, maar Grischuk reageerde alert met een vroege opmars van de h-pion. Nadat de dames geruild waren, kwamen de schakers bij zet 40 een remise overeen.

Met 3,5 punt na zeven ontmoetingen bezet Giri de gedeelde derde plaats in de stand. De Hagenaar wist alleen te winnen van Kirill Alekseenko. Tegen Ian Nepomniachtchi leed hij zijn enige nederlaag.

Nepomniachtchi verloor woensdag zelf van Maxime Vachier, waardoor de Rus zijn koppositie nu met de Fransman moet delen. Beide schakers hebben 4,5 punt.

Het kandidatentoernooi in Rusland is een van de weinige sportwedstrijden die ondanks de uitbraak van het coronavirus doorgaat. Er zijn wel maatregelen genomen. Zo is er geen publiek aanwezig en mogen er geen handen worden geschud.

Het kandidatentoernooi duurt nog tot en met 5 april. De winnaar is de uitdager van de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.