De start van het MotoGP-seizoen is voor de vierde keer uitgesteld. De organisatie van de Grand Prix van Argentinië, die door eerdere verplaatsingen de eerste race van de kalender zou zijn, heeft woensdag besloten vanwege de uitbraak van het coronavirus de race te verplaatsen van 19 april naar 22 november.

De GP van Argentinië is na de Grands Prix van de Verenigde Staten, Qatar en Thailand de vierde MotoGP-race die wordt uitgesteld vanwege het coronavirus. Door het uitstellen van die races is de GP van Spanje op 3 mei nu het eerste evenement op de kalender.

De organisatie laat in een verklaring weten het uitstellen van de race te betreuren, maar gezien de uitbraak van het COVID-19-virus geen andere optie te hebben.

Door het uitstellen van de GP van Argentinië naar 22 november moest er ook een nieuwe datum gevonden worden voor de GP van Valencia. Die is met een week uitgesteld, naar 29 november. De eerder uitgestelde GP van de Verenigde Staten blijft bij zijn nieuwe datum van 15 november.

De MotoGP van Nederland, die 28 juni gehouden wordt op TT Assen, blijft vooralsnog op dezelfde datum staan.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.
  • Lees hier wat de belangrijkste voorzorgsmaatregelen zijn.