Voormalig topdoelman Rüstü zwaar getroffen Liveblog corona

Voormalig topdoelman Rüstü zwaar getroffen

Wereldwijd worden steeds meer sportevenementen geschrapt en uitgesteld vanwege het coronavirus. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronavirus · één uur geleden
Coronavirus · één uur geleden
Het besluit van de KNVB om de amateurcompetities te staken, is bij velen hard aangekomen. Zoals bij Eric Speelziek, trainer van Sparta Nijkerk, koploper in de Derde Divisie. "Natuurlijk zijn er veel ergere dingen dan dit besluit van de KNVB, maar ik heb het er wel moeilijk mee. De teleurstelling is enorm. We hebben alle 22 duels dit seizoen bovenaan gestaan."
Coronavirus · 2 uur geleden
De Turkse oud-topdoelman Rüstü Reçber (46) is aan de beterende hand nadat hij zwaar getroffen werd door het virus. "De eerste 72 uur waren erg ernstig, Rüstü had dagenlang hoge koorts", schrijft zijn vrouw Isil op Instagram. "Hij had vreemde symptomen die ik nooit eerder heb gezien. Hij leed aan vermoeidheid en een verminderde eetlust. Maar niet alleen dat. Zijn huid werd grijs, net als zijn lippen. Hij ademde snel en moeizaam, en het hoesten hield maar niet op. Hij sprak ook niet en had een onregelmatige polsslag."
Coronavirus · 2 uur geleden
Sadio Mané doneert extra geld voor het ziekenhuis dat hij in zijn geboortestad Bambali in Senegal laat bouwen. De aanvaller van Liverpool wil zo helpen als er coronapatiënten moeten worden opgenomen.
Coronavirus · 3 uur geleden
Coronavirus · 4 uur geleden
Coronavirus · 4 uur geleden
Schalke-speler Harit krijgt boete van 100.000 euro na 'coronaparty'
Schalke 04 heeft speler Amine Harit een boete van liefst 100.000 euro opgelegd. De 22-jarige middenvelder vierde met tien andere personen een nachtelijk 'coronafeest' in een shisha-bar, waarmee het gezelschap de maatregelen van de Duitse overheid schond.
Coronavirus · 4 uur geleden
Horner: 'Corona-kamp nooit serieuze optie geweest'
Teambaas Christian Horner reageert op het bizarre plan van Helmut Marko, die Max Verstappen en andere coureurs wilde laten besmetten met het coronavirus. In een speciaal 'coronakamp' konden ze behandeld worden, waarna ze de rest van het jaar immuun en topfit zouden zijn. "Het plan van Helmut kwam toen de ernst van dit virus nog lang niet duidelijk was. We hebben het nooit als een serieuze optie gezien, iedereen was het er snel over eens dat dit niet ging gebeuren", aldus Horner tegen de BBC.
Coronavirus · 4 uur geleden
Sportevenementen in China voorlopig nog verboden
In Wuhan, de brandhaard van het coronavirus, is de situatie al enige tijd onder controle. Maar China vreest een tweede golf, voornamelijk doordat besmette buitenlanders China binnenkomen en het virus verspreiden. Daarom zijn alle grote samenscholingen waaronder sportwedstrijden tot nader order verboden. Dat heeft de regering aan de diverse sportbonden laten weten.
Coronavirus · 5 uur geleden
De organisatie van Wimbledon vergadert vandaag of het toernooi dit jaar wel door kan gaan. De uitkomst lijkt vooraf al vast te staan en dat is dat het evenement voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog uitgesteld moet worden. Volgens planning zou Wimbledon op 29 juni moeten beginnen.
Coronavirus · 5 uur geleden
Aston Villa-doelman Pepe Reina liep twee weken geleden het virus op. Inmiddels gaat het goed met hem, maar hij heeft zware momenten beleefd. "Het moeilijkste was toen ik merkte dat ik ademhalingsproblemen had. 25 minuten lang kreeg ik geen zuurstof binnen. Dat was ook het enige moment dat ik echt bang was. Eindeloze minuten van angst, alsof mijn keel zich plotseling dichtkneep."
Coronavirus · 5 uur geleden
'La Liga in juli hervat zonder publiek'
Jaume Roures, voorzitter van Mediapro, het bedrijf dat de Spaanse competitie uitzendt, verwacht dat La Liga in juli wordt hervat zonder publiek. Als er daarna een speler positief zou testen op COVID-19, dan wordt het seizoen definitief geschrapt. La Liga werd op 10 maart stilgelegd. Anders dan in Nederland krijgen clubs in Spanje geen tv-gelden als de wedstrijden niet gespeeld worden, waardoor ze behoorlijke inkomsten mislopen.
Coronavirus · 5 uur geleden
Patrick McEnroe hersteld van coronavirus
Patrick McEnroe, de jongere broer van zevenvoudig Grand Slam-winnaar John, maakt bekend dat hij besmet is met het coronavirus. De Amerikaan liep het virus zo'n tien dagen geleden op. "Inmiddels voel ik me weer 100 procent, het gaat nu gelukkig goed met me", zegt de 53-jarige oud-tennisser, die de 28e plek van de wereldranglijst haalde en in het dubbelspel Roland Garros won.
Coronavirus · 5 uur geleden
Oud-Marseille-voorzitter Diouf overlijdt aan gevolgen coronavirus
Voormalig Olympique Marseille-voorzitter Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden nadat hij besmet raakte met COVID-19. "Met grote droefheid hebben we kennisgenomen van de dood van Pape Diouf", meldt de Franse club. Diouf leidde 'OM' van 2005 tot 2009 en was de eerste voorzitter van een grote club met een donkere huidskleur. Hij overleed in Dakar, de hoofdstad van zijn geboorteland Senegal.
Coronavirus · 6 uur geleden
UEFA houdt spoedberaad
De UEFA houdt vanmiddag met alle 55 lidstaten een videoconferentie, waarin de huidige situatie wordt besproken. Er moet duidelijkheid komen wat de einddatum wordt van de verschillende competities. Als dat na 30 juni is, moet er ook een besluit komen over wat er met de contracten gebeurt die op die datum aflopen.
Coronavirus · gisteren om 23:21
Novak Djokovic heeft geen rackets nodig om zich thuis te vermaken met een potje tennis. Twee steelpannen zijn genoeg.
Video

Competition never stops 💪🏼😂 #tennisathome🎾🏠 Такмичење није престало 😂

Avatar
djokernole
Auteur
djokernole
Moment van plaatsen
22:41 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 23:10
Vakbond werkt aan oplossing voor aflopende contracten
Er wordt gewerkt aan een oplossing voor spelers wiens contracten op 30 juni aflopen, zoals bijvoorbeeld Ajacied Hakim Ziyech. Dat meldt spelersvakbond FIFPro tegen diverse Engelse media. Doordat de competities waarschijnlijk tot aan de zomer stil liggen vanwege het coronavirus, lopen de contracten af voordat de competities afgerond zijn. Secretaris Jonas Baer Hoffman hoopt dat de contracten kunnen worden verlengd tot het einde van het seizoen. "We hopen dat er een collectieve oplossing komt voor iedereen, en anders hopen we dat clubs nationaal een oplossing vinden over hoe de contracten het beste verlengd kunnen worden."
Coronavirus · gisteren om 22:54
Spelersvakbond FIFPro: 'Doorgaan in Wit-Rusland onbegrijpelijk'
De internationale spelersvakbond FIFPro slaat alarm over Wit-Rusland, waar ondanks de coronacrisis gewoon wordt gevoetbald. Secretaris Jonas-Baer Hoffman noemt het 'onbegrijpelijk'. "Er zijn spelers die zich zorgen maken. Wit-Rusland is het enige land in Europa waar de competitie niet wordt stilgelegd." De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko neemt het coronavirus niet al te serieus: zo zei hij eerder al dat je het virus kunt doden door veel wodka te drinken en speelde hij een potje ijshockey.
Coronavirus · gisteren om 22:25
Oud-nummer één Mauresmo: 'Geen tennis tot er een vaccin is'
Het gravelseizoen is vanwege het coronavirus al geschrapt en mogelijk wacht ook Wimbledon hetzelfde lot, maar volgens oud-nummer één Amélie Mauresmo gaan die maatregelen niet ver genoeg. De oud-winnares van de Australian Open en Wimbledon stelt op Twitter voor om het complete seizoen te schrappen. De huidige coach van de Fransman Lucas Pouille vindt het niet handig om het tennisseizoen weer op te starten zolang er geen vaccin is. "Een internationaal circuit betekent spelers en speelsters van allerlei nationaliteiten, plus hun gevolg, toeschouwers en mensen die vanuit alle hoeken van de wereld komen om evenementen bij te wonen. Geen vaccin is geen tennis", klinkt het. Onderzoekers verwachten dat er pas op zijn vroegst volgend jaar een vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is.
Coronavirus · gisteren om 22:09
UCI doet geen concessies in programma WK wielrennen
De internationale wielerunie (UCI) is niet van plan om onderdelen van het WK te schrappen om zodoende ruimte te creëren voor uitgestelde wedstrijden, blijkt uit het schema dat de bond zojuist heeft bekend gemaakt. Ook de nieuwe 'gemengde aflossing', die op woensdag 24 september staat gepland, wordt niet geschrapt. Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, snapt niets van die keuze. "Ongelooflijk. Serieuze organisatoren kunnen dat weekend van 20 september goed gebruiken om alsnog een wedstrijd te laten plaatsvinden. Zet de individuele tijdrit dan op woensdag en skip die mixed relay", zegt hij op Twitter. Het WK wielrennen wordt in september gehouden in het Zwitserse Martigny.
Coronavirus · gisteren om 21:55
Rafael Nadal houdt de moed erin en werkt zich thuis in het zweet. De Spanjaard roept zijn volgers op om zoveel mogelijk thuis te blijven.
Coronavirus · gisteren om 21:22
Vitesse in conflict met stadioneigenaar over huur
Vitesse wil vanwege de coronacrisis voorlopig de huur van stadion GelreDome niet betalen, meldt het blad QuoteDe club stelt hard geraakt te worden vanwege het feit dat er voorlopig geen wedstrijden zijn en heeft daarom een brief geschreven naar de eigenaar. De eigenaar van het stadion, Michael van der Kuit, reageert verbolgen op het verzoek. "Want iedereen betalen, alleen de huisbaas niet? Dat gaat niet. Laat die Russische eigenaar van ze maar even bijstorten."
Coronavirus · gisteren om 21:03
Het profvoetbal ligt in ieder geval tot 1 juni stil. Wat moet de KNVB doen met de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie?
Coronavirus · gisteren om 20:48
Gerbrands: 'Het is tijd voor duidelijkheid'
Toon Gerbrands, algemeen directeur bij PSV, is blij dat er nu duidelijkheid is over de komende twee maanden. Hij hoopt echter snel meer te horen over het wel of niet doorgaan van de competitie in de zomer, reageert hij bij het Eindhovens Dagblad. "Het is tijd voor duidelijkheid. Het is afwachten wat er uit de vergadering met de andere Europese bonden komt en daarna is het te hopen dat snel stappen gezet worden."
Coronavirus · gisteren om 20:40
Coronavirus · gisteren om 20:37
Premier Rutte bevestigde op de persconferentie dat de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie niet voor 1 juni worden hervat.
Rutte: 'Betaald voetbal ligt stil tot 1 juni'
Video
Rutte: 'Betaald voetbal ligt stil tot 1 juni'
Coronavirus · gisteren om 20:32
Hockeycompetities opnieuw uitgesteld, maar nog niet geannuleerd
Hockeybond KNHB heeft naar aanleiding van de verlenging van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus de herstart van de hockeycompetitie verder uitgesteld. De bond heeft nog niet definitief een streep door het seizoen gezet. "De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei, juni of juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten", valt te lezen op de site van de bond. "Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen."
Coronavirus · gisteren om 20:25
KNVB houdt hoop op uitspelen competities in Eredivisie en KKD na 1 juni
Hoewel er minimaal tot 1 juni geen betaald voetbal in Nederland gespeeld kan worden, geeft de KNVB de hoop niet op dat de competities in de Eredivisie en de Eerste Divisie dit seizoen toch uitgespeeld kunnen worden. De bondbeseft net als de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie wel dat het een lastig verhaal gaat worden. "Het voorgoed afbreken van de noodgedwongen stopgezette betaald voetbalcompetities lijkt ook een mogelijkheid", meldt de bond maandagavond in een persverklaring. "Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren."
Coronavirus · gisteren om 20:21
Georginio Wijnaldum mist de trainingen met 'Big Virg', Virgil van Dijk. Ze zullen waarschijnlijk nog wel even moeten wachten voor ze weer samen op het veld staan.

Really missing these training sessions with Big Virg 😅💪🏾How would you do against him? #Throwback

Avatar
gwijnaldum
Auteur
gwijnaldum
Moment van plaatsen
18:38 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 20:04
De KNVB meldt verder dat er voor dit seizoen in het amateurvoetbal geen eindstanden komen, en dat er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. (2/2)
Coronavirus · gisteren om 19:59
KNVB zet streep door amateurvoetbal voor dit seizoen vanwege coronavirus
De KNVB zet door de verlenging van de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus een streep door het amateurvoetbal van dit seizoen, meldt de bond in een persbericht. "Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop", aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee. "In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven." (1/2)
Coronavirus · gisteren om 19:55
Sportaccommodaties in ieder geval tot en met 28 april gesloten
Door de verlenging van de maatregelen van het kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus blijven alle sportaccommodaties zeker tot en met 28 april gesloten. Het NOC*NSF is blij dat er nu meer duidelijkheid is voor de komende periode. "In deze uitzonderlijke tijden zijn uitzonderlijke maatregelen nodig", aldus algemeen directeur Gerard Dielessen. "De sport zet zich van harte in om deze crisis te bezweren. Wij doen een beroep op alle sportclubs en hun leden om juist in deze tijd solidair te zijn. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we na afloop van deze crisis nog steeds volop gebruik kunnen maken van onze unieke Nederlandse sportinfrastructuur."
Coronavirus · gisteren om 19:38
Nu het betaald voetbal tot zeker 1 juni stil ligt, heeft de KNVB nog drie opties over voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie:

  1. De competities uitspelen voor 30 juni (wat nu onwaarschijnlijk is)
  2. De competities uitspelen na 30 juni (waarbij toestemming nodig is van de UEFA)
  3. De competities schrappen
Coronavirus · gisteren om 19:14
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet hervat voor 1 juni
De Eredivisie wordt niet hervat voor 1 juni, bevestigt premier Rutte op de persconferentie over de maatregelen om het coronavirus in te dammen. "De competitie kan helaas nog niet beginnen", aldus de premier. "Die valt onder vergunnings- en meldingsplichtig. Dat betekent dat het profvoetbal, ook zonder publiek, stil ligt tot 1 juni."
Coronavirus · gisteren om 18:31
International Kika van Es laat zich niet tegenhouden door het coronavirus. Ze zet de trainingen thuis gewoon voort.

Nothing can stop me from going after my goals , Stay fit ❤️

Avatar
kikavanes
Auteur
kikavanes
Moment van plaatsen
18:12 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 18:29
Wat zou de KNVB volgens jou moeten doen met het lopende seizoen in de Eredivisie?
Coronavirus · gisteren om 18:01
'FIFA stopt honderden miljoenen euro in noodfonds voor clubs'
Als we The New York Times moeten geloven, maakt de FIFA honderden miljoenen euro's vrij voor een speciaal noodfonds. Het fonds is bedoeld om clubs die door de coronacrisis in zwaar weer zitten, financieel te ondersteunen. De voetbalbond bevestigt tegenover de Amerikaanse krant dat het noodfonds er inderdaad komt, maar niet om hoeveel geld het precies gaat. Eerder vandaag meldden we al dat de KNVB samen met ING een noodfonds opstart voor Nederlandse clubs die in de problemen komen.
Coronavirus · gisteren om 17:50
Coronavirus · gisteren om 17:42
Erik ten Hag geeft in deze video, die gedeeld wordt op een parodie-account, op geheel eigen wijze tips voor een gezond ontbijt. Hij gooit alleen even wat merknamen door elkaar...
Video

Hier een mooie tip van mij om alle tsjellenges van deze tijd goed uit te kunnen voeren!

Avatar
eriktenhagofficial
Auteur
eriktenhagofficial
Moment van plaatsen
19:27 - 30 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 17:33
Real Madrid-verdediger Sergio Ramos laat op Instagram zien hoe hij er thuis voor zorgt dat hij fit blijft.
Video

Workout done! ✅ Trabajo de fuerza en el gym 🏋🏻‍♂️ ✅ Series de velocidad 🏃🏻‍♂️ 💨 ✅ Zancada y velocidad con balón medicinal ⚫️💪🏻 🎶 @arceperroviejo - Amén

Avatar
sergioramos
Auteur
sergioramos
Moment van plaatsen
16:51 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 17:21
Horner verwacht dat nieuwe F1-regels verder worden uitgesteld naar 2023
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat de nieuwe Formule 1-regels met nog een jaar worden opgeschoven en pas in 2023 gelden. Eerder deze maand werden de nieuwe reglementen al verschoven van 2021 naar 2022. "In mijn ogen zou het totaal onverantwoord zijn om al in 2021 alle ontwikkelingskosten te moeten dragen", zegt Horner dinsdag met het oog op de coronacrisis in een interview met de BBC. "Er lijkt redelijke overeenstemming over een verschuiving naar 2023 te zijn, maar het moet nog goedgekeurd worden door de FIA. We hebben nu behoefte aan stabiliteit."
Coronavirus · gisteren om 17:08
Documentairereeks Michael Jordan vervroegd op Netflix wegens coronavirus
Basketbalfans opgelet: The Last Dance, een 10-delige documentairereeks over basketballer Michael Jordan en zijn club Chicago Bulls, wordt wegens de coronacrisis vervroegd uitgebracht op Netflix. De serie zou pas in juni verschijnen, maar na een oproep van fans is die datum vervroegd naar 20 april. De serie biedt een kijkje achter de schermen bij het Chicago Bulls-team in het seizoen 1997-1998. In dat seizoen werd de ploeg voor de zesde en voorlopig laatste keer kampioen.
Coronavirus · gisteren om 16:50
'Kompany trekt portemonnee voor teamgenoten'
Bij Anderlecht lopen de gesprekken over werktijdverkorting van de spelers niet soepel, meldt Het Nieuwsblad. De spelers zijn bereid om onder andere een maandloon in te leveren, maar niet om een deel van hun tekengeld in te laten houden. Volgens de krant is dat bedrag bij sommige spelers hoger dan hun loon. Aanvoerder Vincent Kompany wil de impasse doorbreken en is daarom bereid om de misgelopen inkomsten van zijn teamgenoten te compenseren.
Coronavirus · gisteren om 16:26
Dubbelspecialiste Demi Schuurs vroeg zich afgelopen zondag af of iemand een tennisbaan in de tuin heeft, zodat ze daar op kan trainen. Met resultaat, blijkt nu: de Limburgse kan dus in de komende tijd gewoon een balletje slaan.

Ik heb een tennisbaan gevonden😀! Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het meedenken en het helpen. Super om te zien hoeveel mensen mij een bericht gestuurd hebben. Dankjewel! 👍🏼

Avatar
demischuurs
Auteur
demischuurs
Moment van plaatsen
13:10 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 16:19
Coronavirus · gisteren om 16:12
'KNVB praat met ING over noodfonds voor clubs'
Volgens het Algemeen Dagblad is de KNVB in gesprek met ING en de Eredivisie CV voor het opzetten van een noodfonds om clubs tijdens de coronacrisis te steunen. Het gaat volgens de krant voorlopig alleen over de Eredivisieclubs, maar de andere niveaus zullen snel volgen. Hoe de steun er inhoudelijk uit gaat zien en om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. Volgens de bond staat de steun los van de eventuele extra maatregelen die het kabinet vanavond neemt.
Coronavirus · gisteren om 15:57
Team Mercedes heeft haar logo tijdelijk aangepast. De ster in het midden staat nu verder van de omliggende cirkel. Daarmee symboliseert het logo 'social distancing', dat in deze tijd zo enorm belangrijk is.

Practise social distancing 👊 #StayAtHome, we can successfully combat this virus!

Avatar
mercedesamgf1
Auteur
mercedesamgf1
Moment van plaatsen
14:48 - 31 maart 2020
Coronavirus · gisteren om 15:43
Tip de redactie