OKT beachvolleybal in Eindhoven uitgesteld Liveblog corona

OKT beachvolleybal in Eindhoven uitgesteld

Wereldwijd worden steeds meer sportevenementen geschrapt en uitgesteld vanwege het coronavirus. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronavirus · 4 minuten geleden
UCI doet geen concessies in programma WK wielrennen
De internationale wielerunie (UCI) is niet van plan om onderdelen van het WK te schrappen om zodoende ruimte te creëren voor uitgestelde wedstrijden, blijkt uit het schema dat de bond zojuist heeft bekend gemaakt. Ook de nieuwe 'gemengde estafette', dat op woensdag 24 september staat gepland, wordt niet geschrapt. Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma, snapt niets van die keuze. "Ongelooflijk. Serieuze organisatoren kunnen dat weekend van 20 september goed gebruiken om alsnog een wedstrijd te laten plaatsvinden. Zet de individuele tijdrit dan op woensdag en skip die mixed relay", zegt hij op Twitter. Het WK wielrennen wordt in september gehouden in het Zwitserse Martigny.
Coronavirus · 22 minuten geleden
International Kika van Es laat zich niet tegenhouden door het coronavirus. Ze zet de trainingen thuis gewoon voort.

Nothing can stop me from going after my goals , Stay fit ❤️

Avatar
kikavanes
Auteur
kikavanes
Moment van plaatsen
18:12 - 31 maart 2020
Coronavirus · 24 minuten geleden
Wat zou de KNVB volgens jou moeten doen met het lopende seizoen in de Eredivisie?
Coronavirus · één uur geleden
'FIFA stopt honderden miljoenen euro in noodfonds voor clubs'
Als we The New York Times moeten geloven, maakt de FIFA honderden miljoenen euro's vrij voor een speciaal noodfonds. Het fonds is bedoeld om clubs die door de coronacrisis in zwaar weer zitten, financieel te ondersteunen. De voetbalbond bevestigt tegenover de Amerikaanse krant dat het noodfonds er inderdaad komt, maar niet om hoeveel geld het precies gaat. Eerder vandaag meldden we al dat de KNVB samen met ING een noodfonds opstart voor Nederlandse clubs die in de problemen komen.
Coronavirus · één uur geleden
Coronavirus · één uur geleden
Erik ten Hag geeft in deze video, die gedeeld wordt op een parodie-account, op geheel eigen wijze tips voor een gezond ontbijt. Hij gooit alleen even wat merknamen door elkaar...
Video

Hier een mooie tip van mij om alle tsjellenges van deze tijd goed uit te kunnen voeren!

Avatar
eriktenhagofficial
Auteur
eriktenhagofficial
Moment van plaatsen
19:27 - 30 maart 2020
Coronavirus · één uur geleden
Real Madrid-verdediger Sergio Ramos laat op Instagram zien hoe hij er thuis voor zorgt dat hij fit blijft.
Video

Workout done! ✅ Trabajo de fuerza en el gym 🏋🏻‍♂️ ✅ Series de velocidad 🏃🏻‍♂️ 💨 ✅ Zancada y velocidad con balón medicinal ⚫️💪🏻 🎶 @arceperroviejo - Amén

Avatar
sergioramos
Auteur
sergioramos
Moment van plaatsen
16:51 - 31 maart 2020
Coronavirus · 2 uur geleden
Horner verwacht dat nieuwe F1-regels verder worden uitgesteld naar 2023
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat de nieuwe Formule 1-regels met nog een jaar worden opgeschoven en pas in 2023 gelden. Eerder deze maand werden de nieuwe reglementen al verschoven van 2021 naar 2022. "In mijn ogen zou het totaal onverantwoord zijn om al in 2021 alle ontwikkelingskosten te moeten dragen", zegt Horner dinsdag met het oog op de coronacrisis in een interview met de BBC. "Er lijkt redelijke overeenstemming over een verschuiving naar 2023 te zijn, maar het moet nog goedgekeurd worden door de FIA. We hebben nu behoefte aan stabiliteit."
Coronavirus · 2 uur geleden
Documentairereeks Michael Jordan vervroegd op Netflix wegens coronavirus
Basketbalfans opgelet: The Last Dance, een 10-delige documentairereeks over basketballer Michael Jordan en zijn club Chicago Bulls, wordt wegens de coronacrisis vervroegd uitgebracht op Netflix. De serie zou pas in juni verschijnen, maar na een oproep van fans is die datum vervroegd naar 20 april. De serie biedt een kijkje achter de schermen bij het Chicago Bulls-team in het seizoen 1997-1998. In dat seizoen werd de ploeg voor de zesde en voorlopig laatste keer kampioen.
Coronavirus · 2 uur geleden
'Kompany trekt portemonnee voor teamgenoten'
Bij Anderlecht lopen de gesprekken over werktijdverkorting van de spelers niet soepel, meldt Het Nieuwsblad. De spelers zijn bereid om onder andere een maandloon in te leveren, maar niet om een deel van hun tekengeld in te laten houden. Volgens de krant is dat bedrag bij sommige spelers hoger dan hun loon. Aanvoerder Vincent Kompany wil de impasse doorbreken en is daarom bereid om de misgelopen inkomsten van zijn teamgenoten te compenseren.
Coronavirus · 2 uur geleden
Dubbelspecialiste Demi Schuurs vroeg zich afgelopen zondag af of iemand een tennisbaan in de tuin heeft, zodat ze daar op kan trainen. Met resultaat, blijkt nu: de Limburgse kan dus in de komende tijd gewoon een balletje slaan.

Ik heb een tennisbaan gevonden😀! Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het meedenken en het helpen. Super om te zien hoeveel mensen mij een bericht gestuurd hebben. Dankjewel! 👍🏼

Avatar
demischuurs
Auteur
demischuurs
Moment van plaatsen
13:10 - 31 maart 2020
Coronavirus · 3 uur geleden
Coronavirus · 3 uur geleden
'KNVB praat met ING over noodfonds voor clubs'
Volgens het Algemeen Dagblad is de KNVB in gesprek met ING en de Eredivisie CV voor het opzetten van een noodfonds om clubs tijdens de coronacrisis te steunen. Het gaat volgens de krant voorlopig alleen over de Eredivisieclubs, maar de andere niveaus zullen snel volgen. Hoe de steun er inhoudelijk uit gaat zien en om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. Volgens de bond staat de steun los van de eventuele extra maatregelen die het kabinet vanavond neemt.
Coronavirus · 3 uur geleden
Team Mercedes heeft haar logo tijdelijk aangepast. De ster in het midden staat nu verder van de omliggende cirkel. Daarmee symboliseert het logo 'social distancing', dat in deze tijd zo enorm belangrijk is.

Practise social distancing 👊 #StayAtHome, we can successfully combat this virus!

Avatar
mercedesamgf1
Auteur
mercedesamgf1
Moment van plaatsen
14:48 - 31 maart 2020
Coronavirus · 3 uur geleden
Coronavirus · 4 uur geleden
Formule 1-videospel bevat 'gewoon' alle races
Goed nieuws voor Formule 1-gamers. Het nieuwe videospel bevat 'gewoon' alle 22 races, waaronder de GP van Zandvoort. Dat bevestigt een directeur van Codemasters, dat het spel uitgeeft, aan RaceFans. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zijn de eerste acht races in 2020 uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe Formule 1-videospel uitkomt.
Coronavirus · 4 uur geleden
'Bundesliga denkt aan hervatting in mei'
De Bundesliga wil in mei de competitie hervatten met wedstrijden zonder publiek. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Kicker. Volgens het voetbaltijdschrift willen de Duitse voetbalbestuurders er alles aan doen het seizoen af te maken, zodat ze aanspraak kunnen maken op de 370 miljoen euro aan televisiegelden.
Coronavirus · 4 uur geleden
Formule 1-teams mogen niet sleutelen aan auto's voor 2022
De teams in de Formule 1 mogen voorlopig niet sleutelen aan hun auto's voor 2022. Dat heeft de World Motor Sport Council, het belangrijkste bestuursorgaan in de autosport, bepaald. In 2022 voert de FIA regels in die er onder meer voor zorgen dat inhalen makkelijker wordt en dat de auto's robuuster worden. De regels zouden aanvankelijk in 2021 ingaan, maar zijn door de uitbraak van het coronavirus met een jaar uitgesteld.
Coronavirus · 4 uur geleden
Duitse Bundesliga ligt nog tot zeker 30 april stil
De Duitse Bundesliga ligt nog tot zeker 30 april stil, zo heeft de Duitse voetbalbond na overleg met de clubs bepaald. De competitie zou aanvankelijk tot zeker begin april geschrapt worden vanwege het coronavirus, maar de termijn is nu verlengd. Duitsland is na Italië en Spanje het zwaarst getroffen land in Europa door het COVID-19-virus. Ruim 67.000 mensen zijn besmet. Het dodental staat op 682.
Coronavirus · 4 uur geleden
Coronavirus · 5 uur geleden
OKT beachvolleybal in Eindhoven uitgesteld
Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) van de beachvolleyballers in Eindhoven gaat niet door. Het toernooi zou van 22 juni tot en met 28 juni plaatsvinden in de Brabantse stad, maar door het uitstel van de Olympische Spelen naar 2021 gaan de Nederlandse volleybalbond Nevobo en de internationale bonden op zoek naar een nieuwe datum. Bovendien is de gezondheid van de spelers niet gewaarborgd. Noord-Brabant is de zwaarst getroffen provincie in Nederland door het coronavirus.
Coronavirus · 5 uur geleden
Coronavirus · 5 uur geleden
'Organisatie Giro denkt serieus aan augustus'
Augustus geldt als een serieuze optie voor het verrijden van de Giro d'Italia, zegt de voorzitter van de Italiaanse bond, Renato Di Rocco, tegen Spazio Ciclismo. De Italiaanse rittenkoers zou aanvankelijk in mei plaatsvinden, maar is door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Volgens Di Rocco, die ook vicevoorzitter is bij de UCI, zijn er drie startdata aangemerkt waarop het wielrennen weer van start kan gaan: 1 juli, 15 juli en 1 augustus. Het zou betekenen dat er tot 30 juni niet meer wordt gekoerst. De UCI heeft vooralsnog alle wedstrijden tot 30 april geschrapt.
Coronavirus · 6 uur geleden
Roger Federer tovert zelfs in de sneeuw wat hoogstandjes uit zijn armen.
Federer oefent trick shots tegen muurtje bij zijn huis
Video
Federer oefent trick shots tegen muurtje bij zijn huis
Coronavirus · 6 uur geleden
Mourinho moet 20 procent inleveren bij 'Spurs'
Manager José Mourinho moet 20 procent van zijn maandsalaris inleveren bij Tottenham Hotspur. De Engelse club gaat over de maand april en mei bij alle 550 niet-voetballende medewerkers een deel van het salaris inhouden om het voortbestaan van de club te garanderen. Mourinho verdient naar verluidt 20 miljoen euro per jaar, zo'n 1,6 miljoen euro per maand. Hij zou omgerekend ruim een half miljoen euro moeten inleveren door de bezuiniging.
7 uur geleden
Wereldspelen gaan op zoek naar nieuwe datum
De organisatie van de Wereldspelen gaat op zoek naar een andere datum. Het internationale sportevenement, dat is bedoeld voor sporten die buiten de Olympische Spelen vallen, overlapt met de Spelen, die vorige week zijn uitgesteld naar 23 juli 2021. De Wereldspelen stonden aanvankelijk gepland van 15 juli tot 25 juli in het Engelse Birmingham.
Coronavirus · 8 uur geleden
FC Barcelona ontkent opgelegde salarisverlagingen
FC Barcelona ontkent met klem dat het bestuur de salarisverlagingen bij de spelers heeft opgelegd. Lionel Messi schreef eerder in een verklaring dat de spelers onder druk waren gezet een groot deel van hun salaris af te staan om het voortbestaan van de club te garanderen."Messi vertelde me vanaf de eerste dag dat de salaris verlaagd moesten worden", zegt president Josep Maria Bartomeu in Sport. "Dit voorstel kwam van de aanvoerders. Het laat zien hoe betrokken ze zijn met de club."
Coronavirus · 8 uur geleden
'Boete Grealish bedraagt 150.000 pond'
Jack Grealish heeft van zijn werkgever Aston Villa een boete van twee weeksalarissen opgelegd gekregen voor een auto-ongeval na een bezoek aan een feestje van een oud-teamgenoot. De boete zou 150.000 pond (zo'n 168.000 euro) bedragen. De recalcitrante Engelsman ging gisteren al door het stof voor zijn actie. In Engeland is het geven en bezoeken van feesten door de overheid verboden in de strijd tegen het coronavirus.
Coronavirus · 8 uur geleden
Coronavirus · 9 uur geleden
'KNVB zou fout signaal afgeven bij vervolgen seizoen'
RKC-aanvoerder Mario Bilate wil dat de KNVB het Eredivisie-seizoen voortijdig beëindigt vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Ik denk dat als de KNVB ons wel laat voetballen, dat ze dan een heel fout signaal afgeven. Ik denk dat het dan meer een geldkwestie is dan een persoonlijke kwestie", zegt de spits van de hekkensluiter uit Waalwijk tegen het Brabants Dagblad. "Als de KNVB dat echt doet, is het moeilijk om ze nog serieus te nemen. Dan weet je denk ik wel een beetje waar het over gaat."
Coronavirus · 9 uur geleden
Thomas baalt: 'Ik ben in de vorm van mijn leven'
Geraint Thomas vindt het zwaar dat er nog geen duidelijkheid is over de wielerkalender. Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zijn bijna alle koersen in april geschrapt en staan de Giro d'Italia en de Tour de France op losse schroeven. "Uiteraard wil ik nog een grote wedstrijd winnen. Ik voel dat ik in de vorm van mijn leven ben. Dit zijn mijn jaren. Maar het is wat het is. Er zijn belangrijkere dingen in het leven", zegt de voormalige Tour-kampioen in een interview met The Telegraph.
Coronavirus · 9 uur geleden
Amerikaanse rugbybond failliet door virus
De Amerikaanse rugbybond vraagt een faillissement aan als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. De bestuursleden van de bond voelen zich daartoe gedwongen door de "onoverkomelijke financiële beperkingen" in de nasleep van het virus. De rugbybond legde op 20 maart alle competities en activiteiten stil. De Verenigde Staten zijn met ruim 164.000 besmettingen en 3.170 doden het zwaarst getroffen land in de wereld door het COVID-19-virus.
Coronavirus · 10 uur geleden
Newcastle United legt medewerkers werkloosheid op
Newcastle United is de eerste club in de Engelse Premier League die de medewerkers gedeeltelijke werkloosheid oplegt. Directeur Lee Charnley voert de drastische maatregel door om het voortbestaan van de club te waarborgen, meldt de BBC op basis van een interne mail. Medewerkers krijgen nog tot eind april volledig uitbetaald. De spelers van de club ontspringen voorlopig de dans en ontvangen nog wel hun volledige vergoeding.
Coronavirus · 10 uur geleden
WTA overweegt seizoen te verlengen
De organisatie van de WTA overweegt het tennisseizoen te verlengen om enkele afgelaste toernooien later in het jaar in te kunnen halen, zegt een woordvoerder van de internationale vrouwentennisbond tegen het Amerikaanse persbureau Reuters. Door de uitbraak van het coronavirus is het volledige gravelseizoen afgelast en staat ook het grasseizoen op losse schroeven. Het seizoen duurt normaliter tot 8 november.
Coronavirus · 10 uur geleden
Ook Ronde van Asturië gaat niet door vanwege virus
De lijst met afgelaste wielerkoersen wordt met de dag langer en langer. Ook de Ronde van Asturië gaat niet door vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, laat de organisatie weten. De Spaanse rittenkoers, waarvan de laatste twee edities ten prooi vielen aan Giro-kampioen Richard Carapaz, stond gepland van 1 tot 3 mei.
Coronavirus · 10 uur geleden
Veroordeelde oud-voorzitter komt eerder vrij
José Maria Marin (87), oud-voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, hoeft door de uitbraak van het coronavirus minder lang in de gevangenis in de Verenigde Staten door te brengen. Marin, die in 2018 voor vier jaar werd veroordeeld voor het aannemen van steekpenningen bij de verkoop van televisierechten, loopt volgens de Amerikaanse rechtbank een verhoogd risico op een besmetting met het coronavirus en komt vervroegd vrij. Gevangenissen in de VS melden dat het virus zich snel verspreidt onder gevangenen.
Coronavirus · 11 uur geleden
Bidcomité Tokio 2020 ter discussie na giften
Een dag na de officiële aankondiging van de nieuwe data voor de Olympische Spelen is het bidcomité van Tokio 2020 in opspraak geraakt. Een Japanse zakenman, Haruyuki Takahashi, heeft 7,5 miljoen euro ontvangen om de Spelen naar Tokio te halen, schrijft het Amerikaanse persbureau Reuters na onderzoek van de financiële documenten van de Spelen. Takahashi biecht bovendien op dat hij horloges en fotocamera's cadeau deed aan leden van het internationaal olympisch comité (IOC). Een bedrijf van het hoofd van het organisatiecomité, Yoshiro Mori, kreeg ruim 1 miljoen euro op de rekening gestort.
Coronavirus · 11 uur geleden
Crisisoverleg Serie A en spelersvakbond opgeschort
De clubs uit de Serie A en de de Italiaanse spelersvakbond zouden gisteren in een conferencecall over spelerssalarissen en de toekomst van de competitie praten, maar het crisisoverleg opgeschort, meldden Italiaanse media. De clubs uit de Serie A zouden spelersvakbond AIC wel een voorstel hebben gedaan om alle spelerssalarissen op te schorten tot de coronacrisis ten einde is. De Italiaanse minister van Sport kondigde zondag al aan dat het verbod op sportwedstrijden wordt verlengd tot de rest van april.
Coronavirus · 11 uur geleden
'Nederlandse topclubs hoeven niet te korten op salarissen'
Bij de buitenlandse topclubs Juventus en FC Barcelona moesten de spelers een groot deel van hun salaris inleveren om de clubmedewerkers te kunnen behouden, maar de Nederlandse topclubs hoeven nog niet over te gaan op deze drastische maatregel, schrijft De Telegraaf. Volgens de krant kunnen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ door "structureel gezond financieel beleid" tot in het nieuwe seizoen de salarissen van alle werknemers doorbetalen. De clubs lopen door de coronacrisis momenteel veel inkomsten uit recettes en horeca mis.
Coronavirus · 11 uur geleden
Deel tennispark US Open is nu tijdelijk ziekenhuis
Een deel van het Billie Jean King National Tennis Center, het tennispark van de US Open, doet vanaf vandaag dienst als ziekenhuis. De Amerikaanse tennisbond is de lokale autoriteiten in New York, de zwaarst getroffen stad in de Verenigde Staten, te hulp geschoten in de strijd tegen het coronavirus. Op het imposante tennispark is plaats voor 350 bedden. Het zullen vooral niet-coronapatiënten zijn. In de staat New York zijn ruim 67.000 mensen besmet met het virus. Het dodental staat op 1.342.
Coronavirus · 12 uur geleden
Transfermarkt gaat er anders uitzien door virus
De transfermarkt in het voetbal gaat er komende zomer heel anders uitzien dan gebruikelijk. "Voetbal is een onderdeel van de wereldeconomie, je zult in allerlei markten zien dat er voorlopig minder uitgegeven zal worden", voorspelt zaakwaarnemer Revien Kanhai van Forza Sports Group. "Kijk maar naar de internationale beurzen, daar zijn grote verliezen zichtbaar. Het vertrouwen in de economie is niet groot op het moment. Iedereen is geschrokken van de COVID-19-pandemie, dat is in de voetbalwereld niet anders."
Coronavirus · 12 uur geleden
Directeur Eredivisie CV rekent niet op eerste optie
Algemeen directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV sprak eerder al de verwachting uit dat het restant van de Eredivisie zonder publiek wordt afgewerkt, als het seizoen nog wordt afgemaakt. "Het scenario waar we in eerste instantie op afkoersten (het uitspelen met publiek, red.), wordt natuurlijk steeds minder realistisch", zei Manders zondag bij de NOS. "Als je nu kijkt naar de ontwikkelingen, zou het zomaar kunnen dat als de competitie al wordt uitgespeeld, dat dat zonder publiek is."
Coronavirus · 12 uur geleden
Het Nederlandse voetbal wacht vanavond in spanning af of de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus worden verlengd. De clubs hopen binnenkort te trainen, maar alle sportclubs en sportvoorzieningen zitten tot en met 6 april op slot om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De KNVB houdt bij het afronden van het lopende seizoen rekening met drie scenario's: voetballen zonder publiek tot 30 juni, voetballen na 30 juni of de competitie niet meer uitspelen. (1/2)
Coronavirus · 12 uur geleden
Het lijkt zeer waarschijnlijk dat het verbod op sportclubs en sportvoorzieningen vanavond wordt verlengd door het kabinet. Dat zou betekenen dat de KNVB, en directeur betaald voetbal Eric Gudde, het eerste scenario, het uitspelen van de competitie voor 30 juni (zonder publiek), al kan schrappen. De voetbalbond liet namelijk in voorgaande verklaringen al weten dat rekening wordt gehouden met de voorbereiding die clubs moeten treffen op de hervatting. De Eredivisie ligt al ruim twee weken stil. Er zijn nog negen speelrondes te spelen. (2/2)
Coronavirus · gisteren om 22:52
Bartomeu: 'Salarisverlaging is niet opgelegd aan spelers'
Voorzitter Josep Bartomeu van FC Barcelona ontkent dat hij en de andere directieleden van de club de spelersgroep hebben gedwongen om liefst 70 procent van het salaris af te staan. "Ik wilde dat we tot een akkoord zouden komen en dat we het niet moesten opleggen. Dat zou het beste zijn voor Barcelona en hun toewijding aantonen. We hebben het bereikt zoals ik wilde. Het is niet opgelegd", zegt hij tegen Mundo Deportivo.
Coronavirus · gisteren om 21:40
Rummenigge: 'Bundesliga nu afbreken is geen optie'
Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München vindt dat de Bundesliga dit seizoen hoe dan ook moet worden afgemaakt. "De competitie nu afbreken is geen optie. We hebben de inkomsten heel hard nodig. En we willen natuurlijk ook dat de prijzen op een eerlijke manier worden verdeeld. Als het om niet anders kan, dan beginnen we desnoods pas in de wintermaanden aan het volgende seizoen", zegt hij tegen DPA.
Coronavirus · gisteren om 21:34
KNZB: 'Weten niet wat er met EK en WK gaat gebeuren'
De Nederlandse zwembond KNZB heeft net als de hockeybond KNHB vragen over de eindtoernooien die volgend jaar zomer in het zwemmen op het programma staan. "Zo weten we bijvoorbeeld nog niet wat er met de Europese Kampioenschappen gaan gebeuren, die oorspronkelijk gepland stonden voor mei. Volgend jaar zouden op 16 juli in Fukuoka ook de wereldkampioenschappen van start gaan", zegt technisch directeur André Cats.
Tip de redactie