Michael van Gerwen heeft dinsdag bij de Grand Slam of Darts in Wolverhampton de winst in groep A veiliggesteld. De Nederlander won zijn derde duel op rij en rekende simpel af met Ross Smith (5-2). Eerder op de avond werd Wesley Harms uitgeschakeld.

Met een gemiddelde van 111,4 punten per drie pijlen gaf Van Gerwen zijn Engelse opponent geen enkel moment het gevoel dat er wat te halen viel. 'Mighty Mike' pakte al snel een 3-0-voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

Van Gerwen nam met zijn zege op Smith revanche voor zijn nederlaag op het EK van een maand geleden. Toen werd de 'Sloopkogel uit Vlijmen' nog in de eerste ronde uitgeschakeld door Smith.

Om de kwartfinales te bereiken, moet Van Gerwen in zijn volgende partij zien af te rekenen met Ian White. Die wedstrijd wordt woensdag of donderdag afgewerkt.

Wesley Harms werd dinsdag uitgeschakeld door Ian White. (Foto: PDC/Lawrence Lustig)

Harms verliest derde duel op rij

Eerder op de avond leed Wesley Harms zijn derde nederlaag op rij. De Alkmaarder verloor met 5-4 van Ian White.

De 35-jarige Harms, de nummer één van de wereld bij de BDO, had een ruime zege nodig om nog te mogen hopen op een plaats in de tweede ronde, maar keek al snel tegen een 3-0-achterstand aan.

Hoewel een plek bij de laatste zestien daarmee al buiten bereik was, knokte hij zich nog terug in de partij. Harms won drie legs op rij en maakte er even later 4-4 van, maar zag White in de beslissende leg aan het langste eind trekken.

De Grand Slam of Darts is zaterdag begonnen en duurt nog tot en met zondag. Het toernooi werd vorig jaar gewonnen door Gerwyn Price, die Gary Anderson in een controversiële finale de baas was.

De nummer één en de nummer twee van de acht poules plaatsen zich voor de knock-outfase. De halve finales en de eindstrijd worden op zondag gespeeld.