De Amerikaanse atletiekcoach Alberto Salazar en sportarts Jeffrey Brown zijn naar het internationaal sporttribunaal CAS gestapt om daar hun schorsingen aan te vechten.

Salazar, coach van onder anderen Sifan Hassan, en Brown werden nog tijdens de afgelopen WK atletiek voor vier jaar geschorst door het Amerikaanse antidopingbureau USADA.

Zij werden schuldig bevonden van het toedienen van doping aan tientallen atleten die tussen 2010 en 2014 deel uitmaakten van het Nike Oregon Project. USADA acht bewezen dat de atleten verplicht waren mee te werken aan het dopingprogramma.

Salazar en Brown hebben altijd ontkend schuldig te zijn en hebben hun woorden nu kracht bijgezet met de stap naar het CAS, dat maandag in een summiere verklaring bekendmaakte de zaken in behandeling te nemen.

Het sporttribunaal heeft nog geen datum geprikt voor de beroepszaken, maar sluit wel uit dat er voor maart volgend jaar al uitspraak wordt gedaan.

Vorige week maakte het mondiale antidopingbureau WADA al bekend een onderzoek te hebben ingesteld naar alle atleten van de 61-jarige Salazar. Dat geldt dus ook voor onder anderen Hassan en de Britse viervoudig olympisch kampioen Mo Farah.