Michael van Gerwen heeft zondag voor de vierde keer in zijn loopbaan de World Series of Darts Finals gewonnen. De nummer een van de wereld was in de finale in Amsterdam veel te sterk voor Danny Noppert.

Van Gerwen, die het toernooi ook won in 2015, 2016 en 2017, zette tegen Noppert de afgetekende cijfers van 11-2 op het scorebord.

De regerend wereldkampioen had geen kind aan Noppert en pakte bij een 1-1-tussenstand acht legs op rij. Daarmee was de finale in AFAS Live beslist. Van Gerwen legde eerder dit jaar ook al beslag op de titel bij onder meer het WK, The Masters, de Premier League, de World Grand Prix en de Champions League.

Noppert bereikte eerder op zondag de finale na een spannende halve eindstrijd tegen Dave Chisnall. De Fries pakte de beslissende leg en won zo de partij met 11-10. Van Gerwen had in zijn halve finale veel minder moeite met de Oostenrijker Mensur Suljovic: 11-4.

Raymond van Barneveld speelde zijn laatste toernooi in Nederland. (Foto: Getty Images)

Van Barneveld verliest in kwartfinales

Raymond van Barneveld had in de halve finale tegenover Noppert kunnen staan, maar de Hagenaar verloor in de kwartfinales met 8-10 van de Engelsman Chisnall. Het was voor Van Barneveld zijn laatste toernooi in Nederland.

De 52-jarige 'Barney' won zaterdag nog in de achtste finales met 6-4 van landgenoot Jermaine Wattimena. Van Barneveld had een bye in de eerste ronde.

Volgende maand speelt Van Barneveld op het WK in Londen zijn laatste officiële partij, nadat de vijfvoudig wereldkampioen een jaar geleden zijn afscheid al aankondigde. Voor die tijd speelt hij normaal gesproken ook nog de Players Championship Finals.