Motorcoureur Michael van der Mark is zondag ook in de tweede WK superbike-race in Argentinië niet op het podium geëindigd. De Rotterdammer moest net als zaterdag genoegen nemen met de vierde plaats.

Ditmaal kwam de 26-jarige Van der Mark een stuk dichter in de buurt van een podiumplaats dan in de eerste race. Waar de Yamaha-coureur zaterdag nog ruim dertien seconden tekortkwam voor de derde plek, was hij nu 2,5 seconde langzamer dan de nummer drie.

Van der Mark, die als zesde van start ging, moest wederom de Turk Toprak Razgatlioglu voor zich dulden. De winst op het Circuito San Juan Villicum ging naar de Brit Jonathan Rea, die eind vorige maand in Frankrijk zijn vijfde wereldtitel op rij veiligstelde.

De van poleposition vertrokken Rea boekte zijn negende overwinning van het seizoen. De Kawasaki-coureur liet zijn landgenoot Chaz Davies meer dan vijf seconden achter zich.

Van der Mark staat één punt achter nummer drie Lowes

Van der Mark haalde dit seizoen zeven keer wel het podium. Eerder dit jaar won de Yamaha-coureur een race in Jérez, werd hij viermaal tweede en eindigde hij twee keer als derde.

Dankzij zijn vierde plek in Argentinië blijft Van der Mark met 304 punten vierde in het kampioenschap en heeft hij nog slechts één punt achterstand op nummer drie Alex Lowes, die zondag niet verder kwam dan de zesde plaats in San Juan.

Over twee weken krijgt Van der Mark de kans om de derde plaats over te nemen van Lowes. De coureurs sluiten het seizoen in het WK superbike dan af in Qatar.