Simone Biles heeft zondag in Stuttgart nog maar eens twee wereldtitels aan haar ellenlange palmares toegevoegd. De 22-jarige Amerikaanse was een klasse apart op balk en vloer en geldt met 25 WK-medailles nu als de succesvolste turner ooit.

Biles kreeg voor haar fraaie vloeroefening liefst één punt meer van de jury dan haar landgenote Sunisa Lee, die zilver pakte (15,133 om 14,133). Het brons ging naar de Russische Angelina Melnikova (14,066).

Viervoudig olympisch kampioene Biles kwam eerder op zondag in de finale van balk tot een score van 15,066 punten. Ze was daarmee de Chinese vrouwen Liu Tingting (14,433) en Li Shijia (14,300) de baas.

Voor de Amerikaanse waren het haar vierde en vijfde gouden medaille op het toernooi in Stuttgart. Eerder pakte ze met de Amerikaanse vrouwen de titel bij de landenwedstrijd en was ze individueel de sterkste op de meerkamp en op sprong.

Met haar 24e en 25e WK-medaille stoot Biles Vitaly Scherbo van de troon als recordhouder. De Wit-Rus pakte in zijn rijke loopbaan 23 plakken.

Van de 25 medailles die Biles veroverde, zijn er maar liefst 19 goud. Drie keer won ze zilver, terwijl ze ook drie keer als derde eindigde.

Simone Biles is nu negentienvoudig wereldkampioen. (Foto: Pro Shots)