Joost Luiten heeft ook zaterdag op de derde dag van het Italiaans Open zijn vorm van de eerste dag niet kunnen evenaren. De Nederlandse golfer ging rond in 71 slagen, het baangemiddelde in Rome.

Luiten startte nog goed met een eagle op de vierde hole, maar hij zette daar in het vervolg drie bogeys tegenover en kwam nog maar tot één birdie.

De Rotterdammer was donderdag nog veelbelovend begonnen aan het Italiaans Open. Hij stond, dankzij liefst vijf birdies, met -5 in de top van het klassement.

Luiten gaat de laatste dag in als de nummer 23 van de ranglijst. De Engelsman Matthew Fitzpatrick gaat aan de leiding met een score van -13.

Luiten voert wijziging door bij putten op greens

Luiten heeft voorafgaand aan het Italiaans Open een wijziging doorgevoerd bij het putten op de greens. Hij heeft zijn grip veranderd, in plaats van met de rechterhand onder, gebruikt hij nu zijn linkerhand onder.

Het Italiaans Open behoort tot de lucratieve Rolex Series en heeft een prijzengeld van 7 miljoen dollar (omgerekend 6,35 miljoen euro).

Luiten speelde het toernooi zes keer eerder en eindigde één keer als vijfde en één keer als vierde, al was dat op een andere baan.