Nouchka Fontijn heeft donderdag de halve finales van de WK boksen bereikt. De Schiedamse middengewicht is daardoor zeker van een medaille in Rusland.

De 31-jarige Fontijn nam het voor een plek bij de laatste vier op tegen de Chinese Zheng Lu en won met 5-0 (30-27, 30-26, 30-27, 30-27 en 30-27). Zheng kreeg in zowel de eerste als tweede ronde acht seconden rust.

In de halve finales neemt Fontijn het zaterdag op tegen Tammara Thibeault. Die Canadese rekende in haar kwartfinalegevecht af met de Amerikaanse Naomi Graham (3-1). Bij het WK boksen krijgen de verliezende halvefinalisten altijd brons.

Fontijn kan voor de eerste keer in haar carrière wereldkampioen worden. Vorig jaar in India verloor ze de finale, waardoor ze net als in 2016 met zilver genoegen moest nemen. Op de WK van 2014 pakte de Nederlandse brons.

De grootste prestatie van Fontijn is nog altijd haar zilveren plak op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Boksen staat na lange onzekerheid ook bij de Spelen van volgend jaar in Tokio op het programma.

Voor Jemyma Betrian zijn de kwartfinales het eindstation. De op Curaçao geboren Nederlandse verloor met 3-2 van de Russische Liudmila Vorontsova.