Jermaine Wattimena en Danny Noppert hebben maandag de tweede ronde bereikt bij de World Grand Prix. Vincent van der Voort ging in de openingsronde onderuit.

Wattimena rekende in Dublin in de openingsronde met 2-1 af met de Engelsman Adrian Lewis: 1-3, 3-2 en 3-0. Noppert was vervolgens in twee sets te sterk voor de Noord-Ier Daryl Gurney: 3-2 en 3-0.

Noppert treft in de tweede ronde de Engelsman Nathan Aspinall, die met 0-3 en 1-3 Van der Voort amper een kans gunde. Wattimena gooit tegen de winnaar van de partij tussen de Schot Peter Wright en de Duitser Max Hopp.

Zondag bereikten Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan al de tweede ronde. Zij treffen daarin elkaar. Van Gerwen aast op zijn vijfde eindzege, nadat hij het toernooi in 2012, 2014, 2016 en 2018 al won.

Raymond van Barneveld wist zich niet te kwalificeren voor de World Grand Prix en doet voor het eerst sinds 2005 niet mee aan het toernooi.

De World Grand Prix wijkt af van andere toernooien, omdat de darters elke leg met een dubbel moeten beginnen en eindigen.