Joost Luiten is zondag nipt boven Wil Besseling geëindigd bij het Alfred Dunhill Links Championship. De Bleiswijker sloot het toernooi in Schotland af als gedeeld veertigste, Besseling werd met nog vijf andere golfers 46e.

De 33-jarige Luiten liep een slotronde van 68 slagen en kwam uit op 275 slagen. De eveneens 33-jarige Besseling had zeventig slagen nodig en noteerde zo een eindtotaal van 276 slagen.

Luiten steeg zondag nog zeventien plaatsen door zijn goede slotronde. Besseling boekte twee plekken winst.

De hoofdprijs ging naar Victor Perez. De 27-jarige Fransman zegevierde met een totaal van 266. Het was zijn eerste titel op de Europese Tour, goed voor een winstpremie van 800.000 dollar (circa 730.000 euro).

Het Alfred Dunhill Championship is onderdeel van de Europese Tour. Besseling komt normaal gesproken niet uit op het hoogste niveau, maar verdiende zijn plekje eerder deze maand dankzij zijn goede prestatie bij het KLM Open.

Luiten kent een wat wisselvallig seizoen. Hij maakte twee keer zijn opwachting op een major: bij het PGA Championship eindigde hij als 64e en bij het British Open werd hij 32e.