Joost Luiten staat na de tweede ronde van het Alfred Dunhill Links Championship nog altijd achter Wil Besseling in het klassement. Luiten en Besseling stegen vrijdag naar respectievelijk de gedeelde 33e en 21e plaats in Schotland.

Zowel Luiten als Besseling liep een ronde van 67 slagen (vijf onder par), waardoor het verschil tussen beiden in de rangschikking nog altijd één slag in het voordeel van Besseling is (135 om 136).

Besseling steeg dankzij zijn solide tweede ronde zeven plaatsen in het klassement (van 28 naar 21), terwijl Luiten een sprong van twintig plaatsen maakte (van 53 naar 33).

De Engelsman Matthew Jordan gaat aan de leiding met 130 slagen (veertien onder par), gevolgd door zijn landgenoot Matthew Southgate, de Schot Calum Hill en de Zweed Joakim Lagergren (allen 131).

Alfred Dunhill Championship onderdeel van Europese Tour

Het Alfred Dunhill Championship is onderdeel van de Europese Tour. Besseling komt normaal gesproken niet uit op het hoogste niveau, maar verdiende zijn plekje eerder deze maand dankzij zijn goede prestatie bij het KLM Open.

Luiten kent een wat wisselvallig seizoen. Hij maakte twee keer zijn opwachting op een major: bij het PGA Championship eindigde hij als 64e en bij het British Open werd hij 32e.

Het Alfred Dunhill Championship duurt nog tot en met zondag.