Sebastian Coe is woensdag unaniem herkozen als voorzitter van de IAAF. De 62-jarige Brit begint aan zijn tweede termijn van vier jaar bij de internationale atletiekfederatie.

Coe werd woensdag in Doha opnieuw aangewezen als voorzitter door een stem te krijgen van alle 203 IAAF-leden. In de hoofdstad van Qatar begint vrijdag de WK atletiek.

"Ik ben heel vereerd en bijzonder dankbaar", zei Coe na zijn benoeming. "Het was geen makkelijke opgave. De eerste vier jaar vormden een periode van grote veranderingen. Nu zullen we de IAAF weer opbouwen."

De voormalig atleet begon op 19 augustus 2015 aan zijn voorzitterschap bij de IAAF door Lamine Diack op te volgen. De Senegalees was zestien jaar lang de voorzitter. Coe versloeg destijds de Oekraïner Sergey Bubka (115 stemmen tegen 92 stemmen).

Coe, die pas de zesde voorzitter is in de 107 jaar dat de IAAF bestaat, pakte in 1980 en 1984 het olympisch goud op de 1.500 meter en was wereldrecordhouder op de 800 meter.

Voormalig atlete Sylvia Barlag werd herkozen als bestuurslid bij de IAAF. De 65-jarige Nederlandse had zich ook kandidaat gesteld voor de functie van vicevoorzitter, maar kreeg die baan niet.