Skateboardster Candy Jacobs is net niet op het podium beland bij het WK in São Paulo. De 29-jarige Limburgse eindigde zondag als vierde in de finale van de olympische discipline street.

Ze moest het goud laten aan de Braziliaanse Pamela Rosa. Die hield haar pas elfjarige landgenote Rayssa Leal dankzij haar laatste tricks van het goud af. Brons was voor de Japanse Aori Nishimura.

Het skateboarden maakt in Tokio 2020 zijn olympische debuut. Er staan met de onderdelen street en park twee disciplines op het programma in Tokio.

Jacobs verdiende met haar vierde plaats de nodige punten voor de ranglijst die bepaalt wie naar de Spelen in Tokio mogen. Ze stond voor het WK begon al zevende op die ranking.

De pas vijftienjarige Keet Oldenbeuving werd met een score van 12,2 dertiende en greep daarmee naast een finaleplaats. Ook Roos Zwetsloot (tiende met 14,4) haalde de eindstrijd niet.

Bij de mannen kwalificeerde Nederlands kampioen Douwe Macaré zich als 13e van de 101 deelnemers voor de kwartfinales en daarin werd hij uitgeschakeld.