Joost Luiten is donderdag uitstekend begonnen aan het BMW PGA Championship. De Rotterdammer bezet na de openingsdag op de Wentworth Golf Club de gedeelde vijfde plaats.

De 33-jarige Luiten bereikte na 68 slagen het clubhuis in het Engelse Virginia Water. Daarmee bleef hij vier slagen onder par.

De Zuid-Hollander kende een sterke start met vijf birdies op de eerste twaalf holes. Vervolgens liet hij twee bogeys noteren en hij sloot zijn ronde af met een birdie.

Luiten deelt de vijfde plek met acht andere golfers, onder wie de Engelsman Paul Casey en Ernie Els uit Zuid-Afrika. De achterstand van dit negental op de Engelsman Matthew Wallace, die alleen aan de leiding gaat, is drie slagen.

Afgelopen weekend eindigde Luiten als tiende op het KLM Open. De tweevoudig toernooiwinnaar was daarmee niet de beste Nederlander in Badhoevedorp. Die eer ging naar Wil Besseling, die zevende werd.

Het BMW PGA Championship duurt tot en met zondag en werd vorig jaar gewonnen door Francesco Molinari. De Italiaan is na de openingsdag in Engeland terug te vinden op de veertiende plaats.