Joost Luiten heeft vrijdag zijn positie in de subtop van het KLM Open weten te behouden. De Bleiswijker staat na zijn tweede ronde in Badhoevedorp op de gedeelde zeventiende plaats.

De 33-jarige Luiten ging op de tweede dag rond in 69 slagen, drie onder het baangemiddelde. Hij liet één bogey noteren op The International en stelde daar vier birdies tegenover.

Donderdag had Luiten ondanks een moeizame start eveneens 69 slagen nodig. De Zuid-Hollander, die het toernooi in 2013 en 2016 won, staat nu op een totaal van 138 slagen, zes onder het baangemiddelde.

Naast Luiten bevinden zich nog drie Nederlanders in de subtop: Rowin Caron, Koen Kouwenaar en Wil Besseling. Caron is op de gedeelde de achtste plaats de beste Nederlander. Hij bracht zijn totaal na een ronde van 69 op 137 slagen.

Kouwenaar en Besseling delen de zestiende plek met Luiten. Kouwenaar legde zijn ronde af in 70 slagen en Besseling kende met een ronde van 66 slagen een uitstekende dag. De Noord-Hollander sloeg maar liefst acht birdies.

Joost Luiten beleefde een stabiele tweede ronde. (Foto: Pro Shots)

Zes Nederlanders halen cut

In totaal haalden zes Nederlanders de cut bij de honderdste editie van het KLM Open. Reinier Saxton en Sven Maurits mogen met 142 slagen hun toernooi ook in het weekend vervolgen.

De leiding na de tweede dag is in handen van Scott Jamieson. De Schot bereikte na 65 slagen het clubhuis en schroefde zijn totaal op naar 133. Daarmee heeft hij twee slagen voorsprong op een kwartet achtervolgers. Onder hen bevindt zich de Engelsman Callum Shinkwin, de leider na de openingsronde.

Het KLM Open duurt tot en met zondag en werd vorig jaar gewonnen door de Chinees Wu Ashun. De titelverdediger is halverwege het toernooi terug te vinden op de gedeelde 47e plaats.