Hockeyers Valentin Verga en Robbert Kemperman zijn donderdag door bondscoach Max Caldas opgeroepen voor Oranje. De twee vedetten ontbraken in augustus nog op het EK waar Nederland brons veroverde.

Verga (187 interlands) en Kemperman (206 interlands) vielen begin dit jaar al buiten de boot voor de nieuwe Pro League omdat ze voorrang gaven aan de lucratieve competitie in Maleisië. Ook in de voorbereiding op het EK kregen beide spelers geen uitnodiging voor de voorselectie.

Met Verga en Kemperman gaat Oranje zich voorbereiden op een tweeluik met Pakistan, waarbij kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel staat.

Caldas heeft donderdag op een persconferentie laten weten dat hij in grote lijnen gebruik gaat maken van de EK-selectie die afgelopen zomer in actie kwam.

Hij begint met in totaal 21 hockeyers aan de voorbereiding op de duels met de viervoudig wereldkampioen. De selectie moet voor die cruciale wedstrijden nog worden teruggebracht naar achttien spelers.

Selectie gaat ook FIH Pro League spelen

Na de kwalificatiewedstrijden sluiten Jorrit Croon, Thijs van Dam, Maurits Visser, Bob de Voogd en Diede van Puffelen aan bij de groep, die volgend jaar ook de FIH Pro League gaat spelen.

De wedstrijden tegen Pakistan worden op 26 en 27 oktober afgewerkt in het Wagener Stadion in Amstelveen.

De volledige Oranje-selectie: Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Lars Balk, Pirmin Blaak, Thierry Brinkman, Jelle Galema, Jonas de Geus, Jeroen Hertzberger, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Joep de Mol, Terrance Pieters, Mirco Pruyser, Glenn Schuurman, Sam van der Ven, Valentin Verga, Mink van der Weerden Sander de Wijn en Floris Wortelboer.