Formule 3-coureur Alex Peroni heeft zaterdag een gebroken rugwervel overgehouden aan een bizarre crash in het Italiaanse Monza. De negentienjarige Australiër werd gelanceerd over een kerbstone, vloog meters door de lucht en eindigde in de hekken.

Peroni kwam bij de beroemde Parabolica-bocht op een uitloopstrook terecht waar hij in contact kwam met een zogeheten sausage kerb. Deze kerbstones worden gebruikt om te voorkomen dat coureurs buiten het reguliere asfalt inhalen.

Peroni reed vol over de kerb heen en kon de stevige crash niet meer voorkomen. Hij werd uit voorzorg afgevoerd naar het medisch centrum op het circuit.

De rijder van Campos Racing leek aanvankelijk ongedeerd, maar kampt dus met een gebroken rugwervel. "Ik weet niet precies hoe lang mijn herstel gaat duren, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in de auto te zitten", schrijft hij op Instagram.

Direct na de crash haalde de FIA uit voorzorg alle sausage kerbs in de Parabolica-bocht weg. De autosportfederatie besloot bovendien de derde vrije training in de Formule 1, die om 12.00 uur zou beginnen, uit te stellen.

F3-coureur Peroni crasht op bizarre wijze in Monza
21
F3-coureur Peroni crasht op bizarre wijze in Monza

Ongeluk week na fataal ongeluk in Spa

Het ongeluk vond exact een week na het fatale ongeval van Formule 2-coureur Anthoine Hubert op Spa-Francorchamps plaats. Juan Manuel Correa, de Amerikaan die ook betrokken was bij dat ongeval, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

De Formule 1-coureurs komen dit weekend zogezegd ook in actie op Monza. Zaterdag stonden de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Zondag om 15.10 uur wordt de race afgewerkt, waarbij Charles Leclerc vanaf poleposition vertrekt.