Joost Luiten heeft zaterdag geen goede zaken gedaan op de Omega European Masters. De Nederlander zakte na de derde ronde vijf plekken in het klassement, van de 36e naar de 41e positie.

Luiten sloot de derde ronde af op 68 slagen, 2 onder par. De 33-jarige Rotterdammer begon zijn ronde met een bogey op de twaalfde hole (een par 4), maar herstelde zich direct met birdies op een par 3 en par 5.

Op de vijftiende hole - een par 5 - noteerde Luiten opnieuw een bogey, maar met twee achtereenvolgende birdies en een par op de laatste hole sloot hij de derde ronde twee onder par af. Het was niet voldoende om zijn positie op de ranglijst te handhaven.

Luiten staat nu samen met de Schot David Drysdale en de Engelsman Oliver Wilson op de gedeelde 41e plek. "Ik heb te veel birdiekansen laten liggen", zegt de Nederlander op zijn eigen site. "Eigenlijk is dat het verhaal. Mijn ballstriking was prima in orde, maar het was gewoon zo'n ronde waarin de putts niet wilden vallen."

De Omega European Masters is het laatste toernooi ter voorbereiding op de KLM Open, die van 12 tot en met 15 september op het programma staat in Amsterdam. Vorig jaar miste Luiten de KLM Open door een operatie aan zijn pols.