De Nederlandse springruiters staan ook na de tweede dag op de negende plaats in de landenwedstrijd op de EK. België gaat aan de leiding.

Frank Schuttert, Doron Kuipers, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten kwamen donderdag tot 33,90 strafpunten namens Nederland. België nam met 11,07 punten de leidende positie van Duitsland over. De Duitse springruiters hebben 12,22 punten en Groot-Brittannië staat derde met 13,41 punten.

Houtzager met Sterrehof's Calimero en Schuttert met Lyonel D maakten beiden één springfout. Van der Vleuten noteerde met Dana Blue liefst twaalf strafpunten. Kuipers kwam met Charley tot dertien strafpunten, maar dat resultaat werd geschrapt.

Na het jachtparcours van woensdag bezette Nederland ook al de negende plek. Vrijdag wordt in Rotterdam de tweede manche van de springwedstrijd gehouden, waaraan alleen de beste tien landen deelnemen.

De scores die de ruiters in de landenwedstrijd behalen, tellen mee voor de individuele rangschikking. De beslissing voor het individuele klassement valt op zondag, de slotdag van het evenement in het Kralingse Bos.