Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales op het EK beachvolleybal in Moskou.

Het Nederlandse koppel begon nog goed maar verloor in drie sets van de Polen Kinga Wojtasik en Katarzyna Kociolek : 21-16, 16-21 en 11-15.

Stubbe en Van Iersel waren juist goed bezig in Rusland met vier zeges en slechts één verloren set.

Van Iersel kon voor de derde keer Europees kampioene worden. Ze zegevierde in 2012 in Scheveningen met Sanne Keizer en twee jaar daarna in Cagliari met Madelein Meppelink.

Brouwer en Meeuwsen zonder te spelen verder

Bij de mannen plaatsten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich vrijdag zonder te spelen voor de kwartfinales. De Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek trokken zich terug vanwege een blessure.

Brouwer en Meeuwsen wonnen ook alle drie de groepswedstrijden en verloren alleen tegen de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst.

Het andere Nederlandse koppel bij de mannen, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, redde het niet in de achtste finales. Zij pakten nog wel de eerste set van Ilja Lesjoekov en Konstantin Semjonov, maar moesten in de Russen toch hun meerderen erkennen: 21-14, 13-21 en 12-15.

Vrijdag was er nog een grote verrassing. De Russen Vjatsjeslav Krasilnikov en Oleg Stojanovski werden uitgeschakeld door de Oostenrijkers Martin Ermacora en Moritz Pristauz (13-21 en 19-21). Krasilnikov en Stojanovski werden dit jaar wereldkampioen en wonnen in de poulefase van Varenhorst en Van de Velde.