Schoonspringster Celine van Duijn heeft dinsdag zilver gepakt bij de EK in Kiev. Ze moest als titelverdedigster het goud aan de Oekraïense Sofia Lyskoen laten op de 10-metertoren.

De 26-jarige Van Duijn kwam tot een score van 304,50, waarmee ze ver verwijderd bleef van de Europese titel. De pas zeventienjarige Lyskoen kreeg 330 punten. De Russische Yulia Timoshinina (304,45) completeerde het podium.

Vorig jaar zorgde Van Duijn bij het Europees kampioenschap in Edinburgh voor een verrassing door goud te pakken. In 2017 kwam ze niet verder dan de tiende plaats.

Van Duijn eindigde vorige maand bij de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju als tiende, waarmee ze deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio veiligstelde.

Bondscoach Edwin Jongejans is blij met het zilver van Van Duijn bij de EK in Oekraïne. "Ik ben supertrots op Celine. In het schoonspringen gebeurt het zelden dat je het ene jaar wint en het jaar erop ook nog zilver haalt", zegt hij.

"Als ik naar de laatste jaren kijk, een unieke prestatie. Ze heeft ook weer een heel goede wedstrijd laten zien en ook laten zien dat vorig jaar geen toevalstreffer was."