Sanne Keizer en Madelein Meppelink kunnen komende week niet meedoen aan het EK beachvolleybal in Moskou. De titelverdedigsters moeten verstek laten gaan door een blessure van Meppelink.

De 34-jarige Keizer en de vijf jaar jongere Meppelink, die vorige maand op het WK in de achtste finales strandden, veroverden vorig jaar in eigen land hun eerste Europese titel als duo. Ze wonnen allebei al eens EK-goud met Marleen van Iersel als teamgenoot.

Keizer en Meppelink zijn niet de enige Nederlanders die niet mee kunnen doen aan het komende EK. Ook Laura Bloem en Jolien Sinnema moeten het toernooi vanwege blessureleed aan zich voorbij laten gaan.

Daardoor wordt Nederland bij de vrouwen door alleen Joy Stubbe en Marleen van Iersel vertegenwoordigd. Bij de mannen zijn er met Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde wel twee teams actief in Moskou.

Het EK beachvolleybal gaat maandag van start in de Russische hoofdstad en duurt tot en met zondag 11 augustus. Keizer en Meppelink waren op de Europese kampioenschappen van vorig jaar verantwoordelijk voor de enige Nederlandse medaille.