Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Waterpoloster Megens gewond bij dodelijk ongeluk in Zuid-Koreaanse club

De Nederlandse waterpoloster Maud Megens is in de Zuid-Koreaanse stad Gwangju lichtgewond geraakt toen een hoger gelegen dansvloer in een nachtclub instortte. Door het ongeval kwamen twee Zuid-Koreanen om het leven en raakten meerdere mensen gewond.
Door ANP/NU.nl

Onder de gewonden zijn sporters die in Gwangju zijn voor de wereldkampioenschappen zwemmen.

Rond 2.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) stortte de vloer van de drukbezochte discotheek vlak bij het atletendorp in. Daardoor kwamen mensen vast te zitten onder de vloer. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap raakten zeker negen atleten lichtgewond.

Naast Megens gaat het om vier Amerikaanse sporters, twee Nieuw-Zeelanders, een Italiaan en een Braziliaan. Op de laatste na zijn het allemaal waterpolospelers.

Maud Megens in actie tegen Canada op 20 juli. (Foto: Pro Shots)

Megens heeft snee in haar hand

Megens liep een snee in haar hand op en is naar het ziekenhuis gebracht. De bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen, Arno Havenga, laat weten dat haar wond goed is gehecht.

Volgens zwembond KNZB waren er nog meer Nederlandse sporters in de nachtclub aanwezig. Zij zijn ongedeerd gebleven.

De internationale zwemfederatie FINA volgt de situatie nauwgezet. "FINA betreurt de situatie ten zeerste en doet haar beste wensen toekomen aan alle slachtoffers van dit ongeval", aldus de bond. Daar waar nodig, zal assistentie en zorg worden verleend.

Nieuwsbrief


Lees meer over:

Zuid-KoreaWK WaterpoloWaterpolostersWaterpolo

Aanbevolen artikelen