Nederland is eind augustus met vijftien judoka's vertegenwoordigd op de WK judo in Tokio. Onder anderen Kim Polling en Henk Grol behoren tot het keurkorps.

Op de WK zijn veel rankingspunten te verdienen voor de Olympische Spelen die een jaar later in de Japanse hoofdstad gehouden worden.

Vier selectieleden veroverden vorige maand bij de Europese Spelen in Minsk een medaille. Behalve Grol waren dat Guusje Steenhuis, Sanne van Dijke en Sanne Vermeer.

Op de WK vorig jaar in Bakoe veroverde Nederland drie medailles. Steenhuis won zilver in de klasse tot 78 kilo en Juul Franssen en (tot 63 kilo) en Marhinde Verkerk (tot 78 kilo) pakten brons. Zij gaan ook in Tokio weer een gooi naar eremetaal doen.

De WK vindt plaats van 26 augustus tot en met 31 augustus. Op 1 september worden de gemengde teamwedstrijden gehouden.

Voor dit onderdeel dat in 2020 voor het eerst deel uitmaakt van de Olympische Spelen, wordt ook Roy Schipper (tot 73 kilo) aan de selectie toegevoegd.

WK-selectie Nederland

Vrouwen: Sanne Verhagen (-57 kg), Juul Franssen, Sanne Vermeer (-63 kg), Sanne van Dijke, Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg).
Mannen: Tornike Tsjkadoea (-60 kg), Frank de Wit (-81 kg), Noël van 't End, Jesper Smink (-90 kg), Michael Korrel (-100 kg), Henk Grol en Roy Meyer (+100 kg).