Nyck de Vries is zaterdag tijdens de eerste race in de Formule 2 in Groot-Brittannië als zesde geëindigd. De leider in het klassement zag zijn concurrent Nicholas Latifi wel dichterbij komen.

De Canadees kwam op het circuit van Silverstone als tweede over de streep, achter de Italiaan Luca Ghiotto, die de zege voor zich opeiste. De Chinees Guanyu Zhou legde beslag op de derde plek op het podium.

De Vries, vertrokken vanaf de zevende positie, kwam nooit in de buurt van dat podium. De 24-jarige Fries schoof gedurende de race weliswaar twee plekken op, maar werd in de slotfase weer ingehaald door thuisrijder Jack Aitken.

Hij start door zijn zesde klassering zondag tijdens de tweede race van het weekend als derde. De top acht van de uitslag van zaterdag start dan in omgekeerde volgorde.

In de rangschikking gaat De Vries met 160 punten nog altijd riant aan de leiding. Latifi is met 133 punten zijn naaste belager. De Braziliaan Sergio Sette Câmara staat derde met 119 punten.

Er staan na de races in Groot-Brittannië nog vijf raceweekenden op het programma. Die worden gehouden in Hongarije, België, Italië, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten.