Voor Joost Luiten is het Iers Open na twee dagen al voorbij. De Rotterdammer slaagde er vrijdag door een matige tweede ronde niet in om de cut te halen op de golfclub van Lahinch.

De 33-jarige Luiten had 76 slagen nodig voor zijn tweede ronde, zes boven het baangemiddelde. Hij liet liefst zeven bogeys noteren en stelde daar slechts één birdie tegenover.

Door die matige ronde bracht Luiten zijn totaal op 146, zes slagen boven par. Daarmee kwam hij liefst zeven slagen tekort om ook in het weekend in actie te mogen komen.

"Het was een week waarin eigenlijk alles tegenzat", schrijft Luiten op zijn website. "Ik begon de tweede vandaag ronde met drie bogeys op de eerste drie holes. Ik zat er na die drie bogeys mentaal ook niet goed meer in, werd boos en gefrustreerd. Dat moet niet natuurlijk, maar soms gebeurt dat nu eenmaal."

Luiten in voorbereiding op Brits Open

Luiten bereidde zich in Ierland voor op het Brits Open. De laatste major van het jaar staat van 18 tot en met 21 juli op het programma.

De leiding bij het Iers Open is halverwege in handen van de Zuid-Afrikaan Zander Lombard. Hij ging rond in 67 slagen en staat als enige op een totaal van 131. Daarmee heeft Lombard één slag voorsprong op de Engelsman Eddie Pepperell.

Padraig Harrington, de leider na de openingsronde, stelde voor eigen publiek flink teleur op de tweede dag. De Ier had vrijdag 73 slagen nodig en zakte naar de gedeelde 21e plaats.