De Nederlandse koppels Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Joy Stubbe/Marleen van Iersel hebben zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van het WK beachvolleybal in Hamburg.

Keizer en Meppelink wonnen in de eerste ronde van de knock-outfase van de Amerikanen Kelley Larsen en Emily Stockman (21-17, 13-21 en 15-13) en Stubbe en Van Iersel van de Duitsers Isabel Schneider en Victoria Bieneck (21-19 en 21-12).

Keizer en Meppelink moesten diep gaan. De eerste set viel redelijk makkelijk hun kant op met 21-17 maar in de tweede set hadden Larsen en Stockman duidelijk de overhand met 13-21.

De derde set ging lange tijd gelijk op. Keizer en Meppelink trokken de partij in de slotfase met 15-13 naar zich toe, waarna ze een zucht van opluchting slaakten.

Stubbe en Van Iersel maken vooral aanvallend het verschil

Stubbe en Van Iersel maakten vooral aanvallend het verschil en hadden bovendien het geluk dat Schneider en Bieneck veel fouten produceerden, waardoor de zege snel kon worden veiliggesteld.

Bij de mannen bereikten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen dinsdag de knock-outfase. De wereldkampioenen van 2013 komen donderdag in actie in de tweede ronde.

Het WK beachvolleybal is vrijdag begonnen en duurt nog tot en met zondag in de Duitse stad.