Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich dinsdag geplaatst voor de knock-outfase van het WK beachvolleybal in Hamburg. Het Nederlandse duo won de laatste groepswedstrijd in twee sets van de Amerikanen Philip Dalhausser en Nicholas Lucena: 21-19 en 21-15.

Brouwer en Meeuwsen begonnen het WK met een zege op de Canadezen Ben Saxton en Grant O'Gorman, maar brachten zichzelf vervolgens in de problemen door een nederlaag tegen de Argentijnen Julian Amado Azaad en Nicolás Capogrosso.

De wereldkampioenen van 2013 moesten dus van Dalhausser en Lucena winnen om zeker te zijn van de volgende ronde en faalden niet. Ze waren aanvallend een stuk sterker dan hun tegenstander en scoorden met de sterke service enkele belangrijke punten.

Brouwer en Meeuwsen zijn opvallend genoeg de enige Nederlandse deelnemers in het mannentoernooi. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kregen geen wildcard van de organisatie en zijn er dus niet bij.

Keizer en Meppelink winnen ook derde groepswedstrijd

Bij de vrouwen wonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink eerder op dinsdag ook hun derde en laatste groepswedstrijd. Dat Nederlandse koppel was in twee sets te sterk voor de Zwitsers Nina Betschart en Tanja Hüberli: 21-18 en 21-18.

Keizer en Meppelink waren al zeker van de knock-outfase. De Europees kampioenen zegevierden eerder tegen de Egyptenaren Randa Radwan en Doaa Elghobashy en de Australiërs Becchara Palmer en Nicole Laird.

Naast Keizer en Meppelink hebben ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel een ticket voor de knock-outfase. Zij sloten maandag al de groepsfase zonder puntenverlies af tegen de Maurintaniërs Cousin Maita en Marie Letendrie.

Het WK beachvolleybal is vrijdag begonnen en duurt nog tot en met zondag in de Duitse stad.