Pitcher Tyler Skaggs van de Los Angeles Angels is maandag op 27-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Amerikaanse honkbalclub uit de Major League Baseball (MLB) bekendgemaakt.

De politie in Southlake (Texas) trof Skaggs aan in zijn hotelkamer, nadat er een melding was binnengekomen over een bewusteloze persoon. Volgens de politie is er naar alle waarschijnlijkheid geen misdrijf gepleegd, maar het onderzoek loopt nog.

"Met veel verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Tyler Skaggs", zo schrijven de Angels in een verklaring. "Tyler zal altijd deel uit blijven maken van onze familie. Onze gedachten en gebeden zijn in deze vreselijke periode bij zijn familie."

De Los Angeles Angels zouden maandag eigenlijk in actie komen tegen de Texas Rangers, maar die wedstrijd is door het overlijden van Skaggs vanzelfsprekend uitgesteld.

Skaggs, die in zijn loopbaan ook kort voor de Arizona Diamondbacks speelde, kwam afgelopen zaterdag voor het laatst in actie in de thuiswedstrijd tegen Oakland. Hij zou op 13 juli 28 jaar zijn geworden.

Het nieuws over Skaggs komt tien jaar na het overlijden van Nick Adenhart, die ook pitcher was van de Los Angeles Angels. Hij kwam in 2009 op 22-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk.