Joost Luiten is zondag als twintigste geëindigd bij de Andalucia Masters in het Spaanse Sotogrande. Dankzij een solide laatste ronde klom de Rotterdammer negentien plaatsen op de slotdag.

De 33-jarige Luiten ging op het complex van Real Club Valderrama rond in 70 slagen, één onder het baangemiddelde. Hij sloeg één birdie en werkte alle andere holes op par af.

Met die slotronde revancheerde Luiten zich voor zijn matige ronden van de afgelopen twee dagen, waarop hij 75 en 72 slagen liet noteren. Hij kwam uit op een totaalscore van 285, één boven het baangemiddelde.

Daarmee had Luiten negen slagen meer nodig dan de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout, die de overwinning voor zich opeiste. Bezuidenhout bleef een kwintet achtervolgers zes slagen voor en boekte zijn eerste zege op de Europese Tour.

'Ik zit heel dicht tegen de topvorm aan'

Luiten was nagenoeg tevreden over zijn laatste ronde. "Ik heb goed gespeeld", zei hij op zijn website. "Ik heb wel wat kansen laten liggen, maar -1 op deze baan waar de wind draait, is gewoon oké."

"Ik heb hier een topklassering vooral op vrijdag weggegooid. Maar ik zit echt heel dicht tegen de topvorm en lage scores aan", stelde de Zuid-Hollander.

Voorafgaand aan de Andalucia Masters kreeg Luiten de garantie dat hij op basis van zijn positie op de wereldranglijst mag deelnemen aan het Brits Open. De vierde en laatste major van het jaar wordt van 18 tot en met 21 juli op Royal Portrush in Noord-Ierland gespeeld.