Baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Kirsten Wild hebben zaterdag bij de Europese Spelen beiden goud veroverd. Hoogland was in Minsk de sterkste op de sprint en Wild triomfeerde op het omnium.

De 26-jarige Hoogland rekende in de finale in drie heats af met zijn landgenoot Harrie Lavreysen, die genoegen moest nemen met het zilver. De Rus Denis Dmitriev completeerde het podium.

Voor Hoogland was het zijn tweede gouden medaille in Minsk. Eerder deze week won de renner uit Nijverdal met Lavreysen en Roy van den Berg de teamsprint.

De 36-jarige Wild verzamelde op vier onderdelen 120 punten. Daarmee hield ze de Italiaanse Elisa Balsamo (112) en de Britse Jessica Roberts (110) achter zich.

De Overijsselse pakte haar tweede gouden medaille op de Europese Spelen. Vrijdag zegevierde Wild ook al op het onderdeel scratch.

Op het onderdeel madison eisten Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik het zilver voor zich op. Het Nederlandse duo moest op de koppelkoers alleen de Zwitsers Robin Froidevaux en Tristan Marguet voor zich dulden.

Hoogland en Wild zorgden voor het derde en vierde Nederlandse goud bij het baanwielrennen in de Wit-Russische hoofdstad.

Kirsten Wild met haar gouden medaille op het omnium. (Foto: VI Images)

Badmintonsters Seinen en Piek pakken goud

In het badminton pakten Cheryl Seinen en Selena Piek goud in de dubbelfinale van de Europese Spelen. Het Nederlandse duo versloeg in de finale het Britse koppel Lauren Smith en Chloe Birch: 14-21, 21-13 en 21-15.

Seinen en Piek, als vierde geplaatst in Minsk, wonnen op weg naar de finale van de als eerste geplaatste Denen Maiken Fruergaard en Sara Thygesen en de als tweede geplaatste Russinnen Jekaterina Bolotova/Alina Davletova.

In de finale tegen Smith en Birch moest het Nederlandse duo in de beslissende game aanvankelijk een achterstand wegwerken. Seinen en Piek kwamen terug tot 7-7 en namen daarna het voortouw. Die voorsprong gaven ze niet meer weg.

De Europese Spelen zijn vrijdag 21 juni begonnen en duren nog tot en met zondag.

Cheryl Seinen en Selena Piek met hun gouden medaille in het dubbelspel. (Foto: VI Images)