De Nederlandse volleyballers hebben de Golden European League zaterdag in Tallinn afgesloten met een derde plaats. Oranje rekende in de strijd om het brons af met Estland: 3-0 (25-22, 25-16 en 25-16).

Oranje herstelde zich daarmee van de verrassende nederlaag een dag eerder tegen Wit-Rusland. De Wit-Russen, die een stuk lager op de Europese ranglijst staan, waren in de halve finale met 3-1 te sterk.

Bij winst zou Nederland zich verzekerd hebben van een startbewijs voor de FIVB Challenger Cup (van 3 tot en met 7 juli in Ljubljana), waar deelname aan de Nations League van 2020 te verdienen valt.

Nederland had tegen de volleyballers uit Estland alleen in de eerste set goede tegenstand. In de tweede en derde set was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza onder aanvoering van Nimir Abdel-Aziz duidelijk sterker.

De Golden European League gold voor Nederland als voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, dat van 9 tot en met 11 augustus in Nederland wordt gehouden. In september staat het EK op het programma.