Michael van der Mark heeft vrijdag aan een val in de tweede vrije training van het WK Superbike-weekend in San Marino een gebroken pols en twee gebroken ribben overgehouden. De Rotterdammer mist hierdoor de rest van het weekend.

De 26-jarige Van der Mark kwam in de slotfase van de training op het circuit van Misano hard ten val. De Yamaha-coureur greep direct na de crash naar zijn pols.

Ondanks zijn val zette Van der Mark wel de snelste tijd neer in de tweede training. In de eerste sessie moest hij alleen de Brit Jonathan Rea voor zich dulden.

Uit medisch onderzoek bleek dat Van der Mark twee fracturen in zijn rechterpols en twee gebroken ribben heeft opgelopen. Het is nog onbekend hoelang hij precies uit de roulatie is. Ter observatie blijft hij de komende 24 uur nog wel in het ziekenhuis.

Van der Mark boekte in Jerez eerste seizoenszege

Twee weken geleden won Van der Mark de tweede race in Jerez de la Frontera. Hij boekte in Spanje zijn eerste overwinning van het seizoen.

De Zuid-Hollander bezet in het kampioenschap met 188 punten de derde plaats, achter de Spanjaard Álvaro Bautista (300) en Rea (259).

Het volgende raceweekend in het WK Superbike staat van 5 tot en met 7 juli op het programma in het Verenigd Koninkrijk, waar op het circuit van Donington Park wordt gereden.