De Nederlandse hockeysters hebben donderdag de eerste plaats veiliggesteld in de groepsfase van de Pro League. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won in Utrecht met 2-1 van Argentinië.

Nederland kwam nog wel verrassend op achterstand door een doelpunt van Micaela Retegui, die intikte na een fraaie solo van Maria Granatto langs meerdere spelers.

Oranje bracht de stand al snel weer op gelijke hoogte dankzij een treffer van Lidewij Welten, die bij een strafcorner in de cirkel werd vrijgespeeld door Caia van Maasakker.

Nederland bepaalde nog voor rust de eindstand via Frédérique Matla, die scoorde na goed voorbereidend werk van Marloes Keetels en Maria Verschoor.

Nederland verloor pas één keer in landentoernooi

Van de vijftien tot nu toe gespeelde wedstrijden in het nieuwe landentoernooi won Nederland er liefst veertien. Alleen van Australië werd in februari met 1-0 verloren.

Naast Nederland komen ook Argentinië, Australië en Duitsland uit in de Grand Final, die volgende week in Amsterdam wordt gespeeld.

Nederland sluit de groepsfase zondag af met een thuiswedstrijd tegen Australië, maar dan staat er behalve de eer dus niets meer op het spel voor beide grootmachten.