De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor het finale-weekeinde van de Pro League. De formatie van bondscoach Max Caldas speelde woensdag op het veld van Kampong in Utrecht met 2-2 gelijk tegen Argentinië.

Daarmee werd het nog benodigde punt binnengehaald. De Argentijnen pakten vervolgens nog een bonuspunt door de shoot-outs te winnen (4-2).

Halverwege was het 1-1. Mirco Pruijser opende de score na een door Jeroen Hertzberger en Diede van Puffelen opgezette aanval. Leandro Tolini scoorde voor de Argentijnen door een strafcorner achter doelman Pirmin Blaak te schieten.

Ook de 2-1 kwam op naam van Pruijser, die na een voorzet van Bjorn Kellerman hard raak schoot. Na een mooie pass van Kellerman was Terrance Pieters dicht bij de 3-1, maar de Argentijnse doelman Juan Vivaldi greep net op tijd in. Daardoor konden de Zuid-Amerikanen opnieuw langszij komen. Matias Rey maakte de 2-2.

De wedstrijd begon vanwege de slechte weersomstandigheden ruim anderhalf uur later dan gepland.

De zogenoemde Grand Final tussen de beste vier landen vindt eind deze maand plaats in Amsterdam. Op 28 juni worden de halve finales gespeeld, twee dagen later volgen de wedstrijd om het brons en de finale.