Jeroen Bleekemolen is zijn zege in de GTE Am-klasse bij de 24 uur van Le Mans kwijt. De wagen van zijn team Keating Motorsports is niet door de keuring gekomen.

Volgens de stewards was de benzinetank van de Ford GT van Keating Motorsports, met naast Bleekemolen ook Ben Keating en Felipe Fraga als eigenaar, te groot.

De tank mocht 96 liter bevatten, maar uit metingen na afloop bleek er 96,1 liter in te kunnen. Het team is daardoor uit de uitslag gehaald.

Bleekemolen had de finish 44 seconden eerder gepasseerd dan de nummer twee, Project 1. Dat team, bestaande uit Jörg Bergmeister, Egidio Perfetti en Patrick Lindsey, krijgt nu alsnog de overwinning.

Keating Motorsports werd vlak voor de diskwalificatie al bestraft, omdat de pitstops steevast 0,6 seconden te kort duurden. Door de tijdstraf, in totaal ruim 55 seconden, werd het team al naar plek twee verwezen. Daar kwam later de diskwalificatie nog overheen.

Het is de tweede keer in twee jaar tijd dat een klassewinnaar in Le Mans de trofee weer moet inleveren. Vorig jaar werd G-Drive, winnaar in de LMP2-klasse, na afloop gediskwalificeerd. Dat team bleek gerommeld te hebben met de snelheid waarmee brandstof de auto in werd gepompt.