De Nederlandse coureur Job van Uitert gaat met zijn team als leider de nacht in bij de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse, de op een na zwaarste klasse van de befaamde langeafstandsrace.

De twintigjarige coureur komt uit voor het team van G-Drive Racing en vormt een rijderstrio met de Rus Roman Rusinov en oud-Formule 1-coureur Jean-Éric Vergne.

Van Uitert was er zelf verantwoordelijk voor dat de equipe na een kleine vier uur rijden de leiding nam. Hij passeerde in de Oreca 07 de Alpine A470 van Signature Alpine Matmut, waar op dat moment de Fransman Nicolas Lapierre achter het stuur zat.

Rusinov verloor de koppositie daarna, maar Vergne slaagde er na zeven uur rijden de leiding weer te pakken. Bij het vallen van de nacht gaat de equipe nog altijd aan de leiding. De race werd in de eerste negen uur geregeld opgeschrikt door crashes, waardoor de safetycar meerdere malen de baan op moest komen.

Forse achterstand Racing Team Nederland

Racing Team Nederland, met Giedo van der Garde, Nyck de Vries en Frits van Eerd, ligt mede dankzij twee lekke banden en technische problemen op de achttiende positie in dezelfde klasse. De achterstand op de leiders is meer dan zeven rondes.

In de LMP1, de zwaarste klasse, is het Toyota dat de dienst uitmaakt. De bolide met startnummer 7, met onder anderen oud-Formule 1-coureur Kamui Kobayashi, heeft rond middernacht een geringe voorsprong op de Toyota met startnummer 8. Bij dat team rijdt onder anderen Fernando Alonso mee.

De bekendste langeafstandsrace ter wereld is zaterdag om 15.00 uur begonnen. De zon boven het Circuit de la Sarthe is al enige tijd geleden ondergegaan, waardoor de coureurs in het donker rijden.