De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League hun vijfde nederlaag op rij geleden. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison ging dinsdag in vijf sets onderuit tegen België.

Oranje verloor in Stuttgart met 25-22, 25-23, 17-25, 19-25 en 10-15 van België. De laatste zege boekte de nummer vier van het laatste WK eind mei tegen Bulgarije.

Daarna leden de volleybalsters nederlagen tegen Polen, Italië, China en Japan. Daarbij ontbraken wel een aantal belangrijke speelsters en kregen enkele jonge speelsters de kans.

Tegen België waren de vaste krachten wel weer van de partij. In de eerste twee sets boog Nederland nog een achterstand om, maar in de volgende drie sets trokken de 'Yellow Tigers' aan het langste eind.

Nederland won slechts twee van de tien Nations League-wedstrijden en staat met acht punten dertiende. De beste vijf landen spelen volgend jaar de finaleronde in het Chinese Nanjing.

In de vierde speelweek neemt de formatie van Morrison het later in Stuttgart op tegen de Dominicaanse Republiek (woensdag) en Duitsland (donderdag).