Volleybalbond Nevobo moet een jaar voor de Olympische Spelen in Tokio op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de beachvolleyballers. Gijs Ronnes heeft bij een gebrek aan motivatie besloten te vertrekken.

De 41-jarige Ronnes, die na de Spelen van Londen 2012 werd aangesteld, nam zijn besluit in overleg met technisch directeur Joop Alberda.

"Ik ben nu twintig jaar lang met volleybal bezig geweest, tien jaar als speler en tien jaar als coach. Dat is de helft van mijn leven. De laatste tijd mis ik de scherpte en energie die nodig is om deze functie uit te oefenen zoals ik dat nodig acht", aldus Ronnes.

Onder leiding van de coach wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen goud op het WK 2013 en brons op de Olympische Spelen van 2016. Ook met Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor werkte hij erg succesvol samen.

Ronnes erkent dat hij motivatieproblemen heeft. "Dat verdienen de spelers niet en ik word daar zelf ook ongelukkig van. Dit is het einde van een prachtige periode."

Directeur Alberda: "Gijs is van ongelooflijk grote waarde geweest voor het Nederlandse beachvolleybal. In de gesprekken die ik met hem heb gevoerd gaf hij blijk van een hoge mate van zelfreflectie. We nemen met respect afscheid van hem."