De Nederlandse hockeysters hebben dinsdag hun achtste zege op rij geboekt in de Pro League. De regerend wereldkampioen was thuis Duitsland met 2-1 de baas. De mannen kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland.

Frédérique Matla opende in Eindhoven al vroeg de score, waarna Caia van Maasakker aan het begin van het vierde kwart uit een strafcorner de voorsprong verdubbelde. Pia Maertens deed vlak na de 2-0 iets terug, maar daar bleef het bij.

De ploeg van bondscoach Alyson Annan gaat na tien duels aan de leiding. Alleen van Australië werd verloren, de overige negen duels eindigden in een zege.

Argentinië heeft eveneens negen wedstrijden gewonnen, maar had daar vier duels meer voor nodig dan Oranje. Australië is derde met zeven zeges.

De volgende wedstrijd staat voor zaterdag 8 juni op het programma. Oranje gaat dan in Antwerpen op bezoek bij België, dat vierde staat met vijf zeges uit tien duels.

De beste vier ploegen uit de poule plaatsen zich voor de halve finales van eind juni in Amstelveen.

Teleurstellend gelijkspel voor mannen

De mannen zijn daar nog verre van zeker van. Door gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland (0-0) staat Oranje weliswaar vierde, maar er staat nog onder meer een uitduel met wereldkampioen België op de agenda.

De ploeg van bondscoach Max Caldas pakte in Eindhoven nog wel een bonuspunt, door de shoot-outs met 3-2 te winnen. Voor het zegeloze Nieuw-Zeeland was het pas het derde gelijkspel.

Caldas kon wel weer een beroep doen op Seve van Ass, die er vanwege een enkeloperatie liefst zes maanden uit lag.