Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bokser Joshua raakt wereldtitels kwijt en lijdt eerste nederlaag uit carrière

Bokser Anthony Joshua is zijn wereldtitels in het zwaargewicht kwijtgeraakt. De Brit leed zaterdag (lokale tijd) in New York tegen de Amerikaan Andy Ruiz verrassend de eerste nederlaag uit zijn carrière.
Door NU.nl

De 29-jarige Ruiz versloeg de even oude Joshua met een technische knock-out. Ze maakten er een spannend gevecht van in Madison Square Garden.

Joshua en Ruiz sloegen elkaar meerdere keren tegen het canvas. In de zevende ronde ging de titelverdediger opnieuw naar de grond, waarna de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.

Door het verlies raakt Joshua zijn wereldtitels van de profbonden WBA, IBF, WBO en IBO kwijt aan Ruiz. De Brit leed zijn eerste nederlaag in 23 gevechten. Daarvan won de olympisch kampioen van 2012 er 21 op knock-out.

Andy Ruiz slaat Anthony Joshua tegen het canvas. (Foto: ANP)

Ruiz leed tot dusver één nederlaag

Ruiz boekte de 33e overwinning in zijn loopbaan. Daarvan won hij 22 wedstrijden op knock-out. In 2016 leed hij zijn enige nederlaag in een gevecht tegen de Nieuw-Zeelander Joseph Parker om de vacante WBO-titel.

Ruiz nam de plaats in van Jarrell Miller. Die Amerikaan zou het aanvankelijk opnemen tegen Joshua, maar werd positief bevonden bij een dopingcontrole en moest zijn bokslicentie inleveren.

Andy Ruiz viert zijn overwinning op Anthony Joshua. (Foto: ANP)


Lees meer over:

BoksenAnthony Joshua

Aanbevolen artikelen