Robin Haase is net als vorig jaar in de eerste ronde gesneuveld op Roland Garros. De Hagenaar was niet opgewassen tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

De mondiale nummer 67 kon goed mee met de Duitser, die veertien plekken hoger staat op de ATP-ranking. Op de beslissende momenten sprong Kohlschreiber echter beter om met de kansen: 6-4, 6-4, 6-7 (5) en 6-1.

Haase wist op het Franse gravel nog nooit verder dan de tweede ronde te komen.

De 32-jarige Nederlander begon dramatisch aan de partij. De Hagenaar leverde op 'love' zijn service in. Hij brak op 2-1 terug, maar Kohlschreiber deed direct daarna hetzelfde. De Duitser hield die marge vast en pakte de eerste set.

Ook in set twee leverde Haase vrijwel direct zijn service in. Ondanks enkele breakkansen op de service van zijn opponent, wist hij Kohlschreiber nu niet meer terug te breken. Dat bedrijf ging zodoende eveneens met 6-4 naar de Duitser.

Haase knokt zich terug in set drie

De service van Haase liep in de derde set een stuk beter. Mede dankzij twee lovegames kwam hij op 4-3, waarna hij enkele breakkansen kreeg. Die wist Kohlschreiber echter steeds onschadelijk te maken.

In de tiebreak pakte Haase een dubbele minibreak waardoor hij op 5-1 kwam. Hij liet de Duitser nog terugkomen naar 5-4, maar sleepte er op zijn eerste setpunt een vierde set uit.

Daarin waren de eerste kansen op een break voor Haase, maar sloeg Kohlschreiber toe. Ook daarna kreeg Haase nog kansen om terug te keren in de partij, maar die waren niet aan hem besteed. De Duitser liep daardoor rap uit naar 5-1, waarna hij de partij na ruim drie uur spelen uitserveerde.